Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Kad mīlestība prasa varonību. Dž. Dž. Džilindžers atgriežas Daugavpils teātrī ar izrādi XXL

Daugavpils teātra aktieris Mihails Abramovs savu jaunāko lomu izrādē XXL raksturo vienkārši: «Toms ir izskatīgs, situēts jauns cilvēks, kurš strādā reklāmas aģentūrā. Profesijā sevi ir pierādījis, viņam veicas, bet privātajā dzīvē puisis ir neuzņēmīgs un neizlēmīgs. Viņam nav kodola. Vecpuisis? Nu vai tad tāds jēdziens mūsdienās pastāv? Teiksim – neprecējies."

Intriga sākas tad, kad jaunais cilvēks iegriežas restorānā, kurā nekad nav bijis, jo šajā rajonā iemaldījies darba darīšanās. Visi galdiņi ir aizņemti, bet kāda sieviete piedāvā vietu pie savējā. Tā ir bibliotekāre Helēna. Vārds pa vārdam, un, pašam to nemanot, Toma sirds tiek neglābjami iekarota.

Amerikāņu dramaturga, teātra un kino režisora Nīla Labuta lugā Resnā cūka, kuru no angļu valodas tulkojusi Evita Mamaja, uzsvars ir nepārprotams – Helēna ir resna un liela. Režisors Dž. Dž. Džilindžers mazliet mainījis akcentus, un izrādē, kura ceļu pie skatītājiem Daugavpils teātrī sāka pagājušajā nedēļā, galvenā varone ir arī apmēram 17 gadu vecāka par satikto jauno vīrieti. "Tas mūsu sabiedrībai ir raksturīgi – aprunāt pārus, kuri ir ar gadu starpību, augumu nevienādību, vēl kādu nesaderību. Dod tikai iemeslu, lai varētu iztirzāt, kauliņus paskrubināt," saka Mihails Abramovs.

Neskatoties uz atšķirībām, Toms un Helēna sāk tikties, starp viņiem uzplaukst jūtas. Taču viss jau nav tik vienkārši. Tomam nav līdz galam atrisinātas attiecības ar iepriekšējo draudzeni, kas pēc pieņemtajiem standartiem viņam lieliski piestāvētu, jo ir jaunāka un skaista. Bet kas gan kaut kādus standartus vispār ir noteicis? Tie ir kolēģi, draugi, radi. "Ir Tomam draugs un kolēģis, kurš visu laiku cenšas uzzināt, kas ir jaunā simpātija," izrādes notikumus atklāj Mihails Abramovs. "Pirms tam ir tāda viegla ķircināšana, bet, kad kolēģi uzzina patiesību, viņi kļūst gandrīz vai ļauni. Smīnēšana, apcelšana... Toms gan aizstāvas visiem spēkiem." 

Izrāde ir melodrāma, un tas vedina domāt par iznākumu. "Tā nav pasaka, tas ir stāsts, kas norakstīts no dzīves," rezumē aktieris. "Skumjš stāsts. Skatītājiem būs, par ko domāt. Protams, neviens jau kardināli nemainīs savu raksturu un attieksmi, bet visi dzīvo šaubās, un, redzot it kā sevi no malas, būs impulss pārdomām. Kurš gan nav kritiski vērtējis cilvēkus – īpaši tos, kas neatbilst standartam?!"

Tikmēr aktrise Maija Korkliša, kura izrādē spēlē Helēnu, saka: "Arī pūkainās, mīkstās, apaļīgās sievietes vēlas redzēt sev blakus stipru, iznesīgu un gudru vīrieti. Ir ļoti viegli būt tādam blakus XS izmēra modelēm, bet tas kļūst daudz sarežģītāk, kad sirdsdāma neatbilst sabiedrības uzspiestajam sievietes ideālam. Arī slaidā meitenē var slēpties milzīga atombumba, bet apaļīgā – neaizsargāta, trausla īkstīte."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Liepājas teātrī top iestudējums Ziloņa dziesma

Liepājas teātrī režisora Dmitrija Petrenko vadībā notiek darbs pie kanādiešu dramaturga Nikolā Bijona lugas Ziloņa dziesma iestudējuma, kuram režisors devis žanrisko apzīmējumu – skarbas spēlītes ...

VIDEO: Grupa Tumsa laiž klajā dziesmu Nemiera kaijas

Grupa Tumsa laiž klajā dziesmu Nemiera kaijas no rudenī gaidāmā studijas albuma, kas tās raibajā vēsturē būs jau septītais. Kompozīcijas autori ir grupas dibinātājs, kopš 1991. gada arī nemainīgs t...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja