Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Latvijas Leļļu teātrī gaidāmas vairākas pirmizrādes

Latvijas Leļļu teātris gatavojas īstam pirmizrāžu bumam - martā skatuves dzīvi sāks trīs jauni iestudējumi dažādu vecumu bērniem un jauniešiem, Kulturasdiena.lv vēsta Latvijas Leļļu teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Ieviņa Ancena.Kārļa Auškāpa un Lailas Kirmuškas iestudētā izrāde Brālītis un Karlsons, kas dzīvo uz jumta no 3.

marta būs skatāma arī krievu trupā. Brālītis un Karlsons, kas dzīvo uz jumta ir izrāde visai ģimenei: mazajiem skatītājiem tas ir brīnumains stāsts par lidojošu, labsirdīgu vīriņu, savukārt vecāki var pasmieties par amizanti raibo ģimenīti. Provokatīvi spirgtu pavasara vēsmu Latvijas teātru dzīvē ienesīs režisora Ivara Lūša veidotā izrāde Neaiztiec mani!, kuras pirmizrāde Lielajā zālē gaidāma 16. martā. Patiesās, ļoti emocionālās lugas adresāts ir jaunieši vecumā no 16 gadiem. Izrāde konceptuāli iekļausies Leļļu teātra aizsāktajā ciklā Leļļu laboratorija, kas turpina meklēt alternatīvus ceļus, šķērsojot leļļu teātra žanriskos ietvarus un piesaistot jaunus māksliniekus.

Izrādes Neaiztiec mani! pamatā ir jaunās rakstnieces Elzas Apkalnes luga Korinte, kas 2006. gadā Valsts Kultūrkapitāla fonda rīkotajā Nacionālajā lugu konkursā jauniešiem domāto darbu grupā ieguva otro vietu, sagādājot neviltotu pārsteigumu žūrijai. Luga bez ilūzijām izgaismo padsmitgadīgas meitenes pasauli diennakts garumā. Notikumu un pārdzīvojumu virkne atspoguļo mūsdienu jauniešu izjūtas, attieksmi pret apkārt notiekošo, mūžīgo nesaprašanos ar vecākiem; tas ir jauna cilvēka protests pret pieaugušo pasaulē valdošo liekulību, nežēlību un meliem.

Neaiztiec mani! pēc skatītāju un teātra kritiķu atzītajiem iestudējumiem Bērniņi un Miskastes bērns ir jau trešā Ivara Lūša veidotā izrāde, kurā viņš skarbi un atklāti risina jauniešu problēmas. Iestudējuma mūsdienīgā valoda, aktieru spēles stilistika, mūzika un vizuālais ietērps nojauks barjeru starp skatuvi un dzīvi, skatītājā raisot līdzpārdzīvojumu un aicinot izvērtēt attieksmi pret visdažādākajām lietām, izvairoties piedāvāt gatavu recepti, kā pareizi dzīvot. Tāpēc uz izrādi tiek gaidīti gan jaunieši, gan viņu vecāki.

No 24. marta Leļļu teātra Mazajā zālē būs skatāms Indras Sproģes jautrās grāmatiņas Joka pēc alfabēts dramatizējums Vijas Blūzmas režijā bērniem vecumā no trīs gadiem. Izrādē izmantota Renāra Kaupera populārā dziesmiņa Joka pēc alfabēts, kuru ar autora laipnu ieteikumu izrādes vajadzībām papildinājis un aranžējis komponists Valts Pūce.

Uz visām izrādēm biļetes jau nopērkamas Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās, internetā un Leļļu teātra kasē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja