Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas-Slovēnijas kopdarbs Show Your Face! pēdējo reizi tiks izrādīts Ļubļanā

Leļļu un fiziskā teātra tehnikā veidotā izrāde Show Your Face!, kurā apvienojušies latviešu un slovēņu aktieri un mūziķi, pēc desmit gadu ilgas skatuves dzīves un viesizrādēm Eiropā un ASV, vēlreiz tiks izrādīta Slovēnijas galvaspilsētas Ļubļanas skatuvē Stara Elektrarna 10. un 11. decembrī.

Show Your Face! ir multimediāla izrāde, kurā apvienots leļļu un objektu teātris, fiziskais teātris un dzīvā mūzika. Izrādes autors ir slovēņu režisors Matjažs Pograjcs sadarbībā ar slovēņu fiziskā teātra trupu Betontanc un leģendārās latviešu leļļu teātra apvienības umka.lv pārstāvjiem Andri Kalnozolu, Mārci Lāci, Gintu Širmeli-Širmani, piedaloties slovēņu elektroniskās mūzikas duetam Silence un multiinstrumentālistam Uģim Vītiņam. Izrādes producenti ir Latvijas Jaunā teātra institūts un Bunker no Ļubļanas. Show Your Face! pirmizrāde notika 2006. gadā Rīgā. Pēc tās darbs ātri izpelnījās uzmanību un atzinību ārpus Latvijas un desmit gadu laikā ir regulāri ticis izrādīts festivālos un teātros Slovēnijā, Itālijā, Vācijā, Austrijā, Portugālē, Francijā, Horvātijā, Serbijā, Nīderlandē, kā arī bijis plašā viesturnejā ASV.

Slovēnijā Show Your Face! ir viena no neatkarīgā teātra skatītāju desmitgades iecienītākajām izrādēm. Tādēļ likumsakarīgi, ka slovēņu producents Bunker, kas ir viens no aktīvākajiem slovēņu neatkarīgās skatuves mākslas producentiem, starptautiskā teātra festivāla Mladi Ļevi rīkotājs un vada Ļubļanas teātri Stara Elekrarna, savas darbības divdesmitgadei veltītajā pasākumu nedēļā piedāvā skatītājiem unikālu iespēju noskatīties šo izrādi pēdējo reizi.

Show Your Face! ir stāsts par mazo cilvēku, anonīmu personāžu, kas ceļo cauri pagājušā gadsimta globālajiem vēsturiskajiem notikumiem. Tas ir cilvēks bez sejas, bet ar kritisku balsi un tādēļ neērts varas struktūrām, kas cenšas ar viņu izrēķināties. Izrādes stāsts nav ne mierinošs, ne optimistisks, bet tas iedarbojas ar suģestējošu spēku, atgādinot, ka par iespēju dzīvot mūsdienu komfortablajā pasaulē, esam maksājuši dārgu cenu.

Viesizrādes Slovēnijā notiek ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja