Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Leļļu teātrī notiks Gulivera ceļojumi pirmizrāde

27. novembrī Latvijas Leļļu teātrī notiks pirmizrāde latviešu trupas izrādei skolas vecuma bērniem – Gulivera ceļojumi, informēja teātra pārstāve Rūta Petrauska.

Izrādes notikumus aktieri izspēlēs ar miniatūrām marionetēm, milzu objektiem, animāciju un 3D tehnoloģijā izprintētām silikona figūriņām, kuru prototips ir viens no aktieriem.

Izrādi pēc Džonatana Svifta darba motīviem iestudējis režisors Edgars Niklasons, kurš, jau trešo reizi strādājot Leļļu teātrī, arvien vairāk aptvēris šī spēles veida iespējas un potenciālu.

“Tikai tagad es pa īstam sāku redzēt, kādas iespējas leļļu teātris piedāvā. Šī būs dinamiska un ekspresīva izrāde, katru dienu atrodam arvien jaunus paņēmienus, kā šo stāstu stāstīt viegli un azartiski. Neskatoties uz to, ka Gulivers nemitīgi nonāk dažādās briesmās, mums ir svarīgi, lai skatītājam ne uz mirkli nezustu cerība, ka viss beigsies labi. Galu galā, ja tevi vada atvērta sirds un spēcīga griba, neviens šķērslis nav par lielu vai mazu, lai to nevarētu pārvarēt," par iestudējumu stāsta režisors.

Dzīve ir neparedzama un bieži vien piespēlē situācijas, no kurām tikai retais spēj atrast izeju. Angļu rakstnieka Džonatana Svifta darbs Gulivera ceļojumi ir stāsts par drošsirdīgā kuģa ārsta Gulivera klejojumiem liliputu un milžu zemēs. Galveno varoni pārsteigumu pilnā fantāziju pasaulē sagūsta gan 15 centimetrus gari, kareivīgi noskaņoti cilvēciņi, gan milžu ģimene, taču Gulivers cīnās, cik spēj, un izdara visu iespējamo un neiespējamo, lai atgrieztos mājās pie savas mazās meitiņas.

Izrādē piedalās aktieri: Lienīte Osipova, Dace Vītola un Artūrs Putniņš, māksliniece Sintija Jēkabsone, mūziku radījis Kaspars Niklasons, izrādes animāciju veidojusi Lizete Upīte, savukārt kustību partitūru – Alise Putniņa.

Tuvākās izrādes 21. decembrī un 8. janvārī.

Biļetes nopērkamas visās Biļešu Paradīzes tirdzniecības vietās, internetā un Latvijas Leļļu teātra kasē. 

 

Izrādes video links –

https://www.youtube.com/watch?v=KnNn6YPEFKE&feature=youtu.be

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja