Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Leļļu teātrī top provokatīva izrāde Neaiztiec mani!

Leļļu teātrī 16. martā pirmizrādi piedzīvos provokatīva luga jauniešiem Neaiztiec mani! Ivara Lūša režijā. Šis jauniestudējums konceptuāli iekļausies Leļļu teātra ciklā Leļļu laboratorija, turpinot meklēt alternatīvus ceļus, šķērsojot leļļu teātra žanriskos ietvarus un piesaistot jaunus māksliniekus, tā _Kulturasdiena.

lv_ informē teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Ieviņa Ancena.Iestudējuma Neaiztiec mani! pamatā ir jaunās rakstnieces Elzas Apkalnes luga Korinte. Autore to uzrakstījusi 17 gadu vecumā, 2006. gadā iegūstot otro vietu Valsts Kultūrkapitāla fonda rīkotajā Nacionālajā lugu konkursā jauniešu darbu grupā. Tajā fiksēta pusaudžu meitenes dzīve diennakts garumā, sniedzot ieskatu mūsdienu jaunieša izjūtās: te ir gan mūžīgā nesaprašanās ar vecākiem, gan protests pret pieaugušo pasauli.Pati autore stāsta, ka luga ir par galēji sakāpinātām emocijām, kas ne tikai iekrāso, bet arī pabojā dzīvi. “Pusaudžu vecums, par laimi, ir pārejošs, un visi no tā agrāk vai vēlāk izaug, bet nevar noliegt, ka viss šajā periodā izjustais ir spilgts piedzīvojums, kas atmiņā paliek uz mūžu,” atklāj E. Apkalne.Režisors Ivars Lūsis norāda, ka lugas tēma atgādina izcilā rakstnieka DŽ. D. Selindžera slaveno romānu Uz kraujas rudzu laukā, kas arī vēsta par jaunieša nevēlēšanos samierināties ar pasaulē notiekošajām nejēdzībām, vēlmi pārveidot realitāti vai aizmukt no tās.I. Lūsis ir viens no retajiem režisoriem Latvijā, kurš spēj saistoši iestudēt izrādes jaunatnei, runājot par tai aktuālajām tēmām. Plašu skatītāju interesi savulaik izsauca viņa iestudējums Bērniņi Liepājas teātrī, kas uz teātri ne tikai atveda neredzēti daudz vidusskolēnu un studentu, bet tika izvirzīta Spēlmaņu nakts balvai sešās nominācijās. Gadu vēlāk režisors turpināja sarunu ar pusaudžiem izrādē Miskastes bērns, saņemot Spēlmaņu nakts balvu nominācijā Gada izrāde bērniem vai jauniešiem. Neaiztiec mani! ir jau trešā izrāde, kurā I. Lūsis skarbi un atklāti risina jauniešu problēmas.Izrādes radošā komanda ir pārliecināta, ka atkarībā no aktieru dueta - galvenajās lomās redzēsim Danu Lāci vai Lienīti Osipovu (Meitene) un Miķeli Žideļūnu vai Valdi Vanagu (Vīrietis) - atšķirsies izrādes emocionālā tonalitāte.


Izrādes Neaiztiec mani! pirmizrāde notiks 16. martā, nākamās izrādes repertuārā būs 23. martā, kā arī 13. un 26. aprīlī. Izrāžu sākums plkst. 18:30.

Biļetes uz visām izrādēm jau nopērkamas Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās, internetā un Leļļu teātra kasē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja