Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Leļļu teātris ar neparastiem iestudējumiem bērniem un pieaugušajiem uzsāk 74. sezonu

Latvijas Leļļu teātra jaunajā 74. sezonā paredzēti 11 jauniestudējumi abās teātra trupās, repertuāru papildinot gan ar teātra štata režisoru, gan pašmāju un ārzemju viesrežisoru darbiem, informēja teātra pārstāve Rūta Petrauska.

Teātra galvenais režisors Ģirts Šolis par jauno sezonu stāsta: “Mums priekšā ir gana dinamisks darba cēliens, īpaši sezonas pirmajā pusē. Jau 2. augustā sākas mēģinājumi pie 3 jaunām izrādēm, kuru pirmizrādes paredzētas septembrī un oktobrī. Pats strādāju pie latviešu autores Evijas Gulbes bērnu stāstiņu Koko un Riko iestudējuma, kam pirmizrāde gaidāma 10. septembrī. Visu neatklāšu, bet varu tikai pačukstēt, ka šajā izrādē ļoti liela loma būs visai neparastiem ritma instrumentiem, vecākiem jārēķinās, ka bērni arī mājās pēc izrādes apmeklēšanas varētu nebūt gluži klusi. Mana kursabiedrene Laura Čaupale sāks darbu pie Eno Rauda darba Naksitrallīši, kam pirmizrāde paredzēta 6. oktobrī – viņai tā būs debija Leļļu teātrī. Savukārt krievu trupa sezonu uzsāks ar Antuāna de Sent-Ekziperī pasaules literatūras pērles Mazais princis iestudējumu Vijas Blūzmas režijā.

Ģ. Šolis stāsta, ka paredzēti divi neparasti iestudējumi pieaugušo un jauniešu auditorijai – nīderlandiešu režisora Dudas Paivas iestudēs Zelta zirgu un šveiciešu režisors Dāvids Džovanzanas veidos Romeo un Džuljetu, kas noteikti nebūs klasiskas šo darbu interpretācijas.

Teātrī vēl pēdējās dienas rit intensīvi remontdarbi, jo no 5. augusta, kad durvis tiks vērtas arī skatītājiem, jaunā veidolā tos sagaidīs 1. stāva telpas. Teātra garderobes un tualešu daļa vasarā piedzīvojusi pamatīgas pārvērtības, kļūstot gan vizuāli, gan funkcionāli patīkamākas mazajiem un lielajiem skatītājiem. Telpu tehnisko un vizuālo risinājumu veidojis dizaina birojs H2E un dizainere Ingūna Elere.

Ar Latvijas Leļļu teātra augusta un septembra repertuāru un jaunumiem iespējams iepazīties teātra mājaslapā www.lelluteatris.lv. Biļetes uz izrādēm nopērkamas visās Biļešu Paradīzes tirdzniecības vietās, internetā un teātra kasē.

 

 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja