Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +28 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 30. maijs
Lolita, Vitolds, Letīcija

Liepājas teātrī būs pirmizrāde komēdijai “Beigta balle”

Sestdien, 12. decembrī, Liepājas teātrī pirmizrādi piedzīvos komēdija „Beigta balle”, kas veidota pēc Nikolaja Erdmana Latvijā līdz šīm vēl neiestudētas lugas „Pašnāvnieks” Rolanda Augustina (Atkočūna) režijā, informē teātra pārstāve Zanda Borga.Kā  uzsver Jāzepa lomas atveidotājs Edgars Pujāts, „lai arī rakstīta pirms astoņdesmit gadiem, luga savu aktualitāti nav zaudējusi arī šodien un trāpīs tieši desmitniekā.

Mēs nedosim skatītājiem recepti, bet stimulu. Izrāde liks padomāt par situāciju, kādā mēs dzīvojam šobrīd un iespējams pasmieties par to, vismaz sākumā”.Kopā  ar režisoru strādā scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece Ieva Kauliņa un kustību konsultante Ingrīda Lūre.Lomās: Edgars Pujāts, Inese Kučinska, Egons Dombrovskis, Leons Leščinskis, Anda Albuže, Anita Kvāla, Uldis Stelmakers, Jānis Dreiblats, Lelde Kaupuža, Zanda Štrausa, Kaspars Gods, Rita Krodere un Matīss Anuzis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Anotācija

 "Pašnāvnieks" ir viena no ievērojamākajām padomju laika aizliegtajām lugām un viens no ģeniālākajiem krievu humora daiļdarbiem, kurā kopā savijies gan smieklīgais, gan cildenais. Galvenais varonis Jāzeps Podsekals ir bezdarbnieks, kurš ir atkarīgs no sievas algas. Nespēdams atrast darbu, Jāzeps arvien vairāk zaudē ticību sev. Sākot sajust arī sievas un sievasmātes pārmetumus, Jāzeps nolemj – tā vairs nav iespējams turpināt. Nejaušības dēļ apkārtējie nodomā, ka Jāzeps grib nošauties un, nemēģinot viņu atrunāt, cenšas izmantot Jāzepa nāvi sevis pašu labā...

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja