Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +17 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Liepājas teātris uz Rīgu vedīs savus spilgtākos iestudējumus

2. un 3. augustā Liepājas teātris Rīgā nolēmis parādīt savus spilgtākos un novērtētākos iestudējumus. Latvijas Nacionālajā teātrī tiks rādītas Dž. Dž. Džilindžera iestudētās izrādes Hanana un Ragana, pavēstīja Liepājas teātra literārā padomniece Zanda Borga.2. augustā plkst. 19 skatītājiem tiks rādīta Germana Grekova drāma Hanana – iestudējums pirmizrādi piedzīvoja 2010.

gadā, izrāde nominēta Spēlmaņu nakts balvai sešās nominācijās (tai skaitā kā gada dramatiskā teātra izrāde un gada režisors), kā arī tika rādīta Krievijas teātra festivāla un balvas Zelta maska ārpuskonkursa programmā Maska plus.Rudens. Ziema. Pavasaris. Vasara. Kādas dziļos laukos mītošas ģimenes stāsts viena gada garumā. Un kā ikvienā ģimenē - arī šajā - tās locekļi cenšas saprasties savā starpā, kā nu prot. Izrādes centrā ir Ausma – sieviete, kuras rīcību nosaka sirds, ne morāles likumi, un spēja dzīvot tālāk, lai notiktu, kas notikdams.Ausmas lomu izrādē Hanana atveido Inese Kučinska, pārējās lomās Egons Dombrovskis, Kaspars Gods (Spēlmaņa nakts balva Gada aktieris otrā plāna lomā), Leons Leščinskis, Edgars Pujāts, Anda Albuže un Inese Jurjāne.Savukārt 3. augustā plkst. 19 teātra skatuvi pārņems kaislības senlaiku garā iestudējumā Ragana, kas tika nominēts Spēlmaņu nakts balvai piecās nominācijās (tai skaitā - Labākā izrāde un Labākais režisors). Meža mājiņā savas dienas mierīgi un saskanīgi vada sieva (Inese Kučinska - Spēlmaņu nakts balva nominācijā Gada aktrise) un vīrs (Egons Dombrovskis). Viss, ko viņi vēlas, ir iegūt labklājību. Lai to izdarītu, vīrs tirgojas ar kontrabandas precēm. To uzzina jaunais robežsargs (Kaspars Gods), kurš nolemj vīru un sievu atmaskot. Lai to nepieļautu, vīrs mudina sievu robežsargu savaldzināt. Tas sievā atmodina tādas jūtas, par kuru esamību viņa agrāk nav nojautusi. Pamazām visi trīs tiek ierauti postošā kaislību virpulī, no kura izkļūt vairs nav iespējams.Lugas un izrādes centrā izvirzīta sieviete, viņas apzinātās un neapzinātās vēlmes. Izrādes veidotāji akcentējuši – noteiktos apstākļos jebkurā sievietē var pamosties ragana.Abi iestudējumi jau agrāk rādīti Rīgā, Valmierā, kā arī citās Latvijas pilsētās un ieguvuši lielu skatītāju atsaucību un mīlestību.Biļetes iespējams iegādāties Biļešu paradīzes kasēs visā Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijas dievnami plaši atver durvis Baznīcu naktī

Sestdien, 1. jūnijā, jau 11. reizi visā Latvijā norisināsies garīgās kultūras notikums Baznīcu nakts, kurā šogad piedalīsies ap 160 dažādu tradicionālo kristīgo konfesiju dievnamu. Tomēr viss sāksi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja