Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Liepājas teātris viesosies Cēsīs un Valmierā

Marta beigās Liepājas teātris dosies tradicionālajās pavasara viesizrādēs uz Vidzemi – Cēsīm un Valmieru, piedāvājot skatītājiem iestudējumus Sasodītais sarkanais mēness _(Bungas naktī), _Bezgalīgo stāstu stāsts un Boeing, Boeing, informēja teātra pārstāve Zanda Borga.

25. martā plkst. 19 Vidzemes koncertzālē Cēsis un 26. martā plkst. 18.30 Valmieras teātrī skatītāji aicināti uz Bertolta Brehta traģikomēdiju Sasodītais sarkanais mēness (Bungas naktī). 2013./2014. gada sezonā iestudējums saņēma piecas Spēlmaņu nakts nominācijas, tajā skaitā, kategorijā Gada izrāde.

Dž.Dž.Džilindžera interpretācijā tapusi stilizēta izrāde, kuru apdzīvo savdabīgi un hiperbolizēti tēli, un kurā līdz galējai robežai sakāpinātas emocijas, vēsta gan par sarežģīto jūtu pasauli, gan par ārējiem apstākļiem, kas neatgriezeniski sagrauž cilvēku dvēseles un salauž dzīves, mainot arī viņu vērtību sistēmu.

Lugas darbība notiek kādā janvāra naktī, kad Anna (Anete Berķe) un Murks (Gatis Maliks) tikko paziņojuši par savu saderināšanos. Taču gaidāmās svinības izjauc Kraglera (Egons Dombrovskis) parādīšanās, kurš bijis Annas lielā mīlestība, taču pazudis uzreiz pēc kara un mājās nav bijis vairāk nekā četrus gadus. Viņa atgriešanās rada pamatīgu apjukumu ikvienā, liekot pārvērtēt gan jūtas, gan vērtības. Pārējās lomās Edgars Pujāts, Inese Kučinska, Kaspars Gods un Signe Ruicēna.

27. un 28. martā Valmieras teātrī uz iestudējumu Bezgalīgo stāstu stāsts Leldes Kaupužas režijā īpaši gaidīti bērni, viņu vecāki, vecvecāki un skolotāji. Izrāde tapusi pēc R. Bugavičutes lugas Toms Tomsons, kurš slēpās grāmatās, kurai iedvesma smelta daudzās un dažādās bērnu pasakās, bet it sevišķi M. Endes darbā Bezgalīgais stāsts.

Toms nedaudz atšķiras no citiem – viņš daudz lasa grāmatas un viņam ir ļoti spilgta iztēle, tāpēc pārējie bērni mēdz par viņu pasmieties, taču tad, kad Iztēles pasaulei draud briesmas, tās valdniece Sirdsmiera Princese izvēlas tieši Tomu par šīs pasaules glābēju. Savā ceļā viņš satiek gan Spīganu, gan Lielo Melno, kuri visādi cenšas traucēt Tomam pildīt viņam uzticēto uzdevumu, gan Malduguni Ta-Dā, kura kļūst par uzticamu Toma ceļabiedru, gan citus Iztēles pasaules varoņus.

Galvenā varoņa Toma lomā iejūtas divi aktieri – Sandis Pēcis vai Pēteris Lapiņš, pārējās lomās Everita Pjata, Anete Berķe, Agnese Jēkabsone, Gatis Maliks, Edgars Ozoliņš, Edgars Pujāts, Viktors Ellers, Rolands Beķeris.

Savukārt komēdiju cienītājiem 28. martā plkst. 19 un 29. martā plkst. 13 Valmieras teātrī būs iespējams noskatīties Armanda Zvirbuļa iestudēto pikanto avārijas nosēšanos Boeing, Boeing.

Izrādes tēma ir it kā vienkārša – vecpuisim Bernāram, kurš dzīvo Parīzē, vienlaicīgi ir trīs mīļākās, taču tā, kā viņas visas trīs ir stjuartes, neviena nezina par pārējo eksistenci, līdz kādu dienu, neplānoti mainoties lidojumu grafikam, visas trīs pilsētā ierodas vienlaicīgi.

Lomās – Mārtiņš Kalita, Kaspars Kārkliņš, Anita Kvāla, Everita Pjata, Signe Ruicēna, Laura Jeruma vai Ilze Jura.

Biļetes uz visiem iestudējumiem jau iespējams iegādāties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devies mākslinieks Raimonds Gabaliņš

Mūžībā aizgājis tēlnieks, gleznotājs, pedagogs Raimonds Gabaliņš (07.05.1949.- 02.05.2024.). Atvadīšanās no mākslinieka notiks 2024. gada 11. maijā plkst. 13.00, Limbiķu kapos, Grobiņas pagast...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja