Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

LNO baleta trupa izrādi "Smilšu vīrs” rādīs Maskavā

13.aprīlī prestižā Krievijas skatuves mākslu festivāla Zelta maska laikā LNO baleta trupa Maskavā rādīs baletu _Smilšuvīrs, _kas iekļauts festivāla īpašajā programmā Maska Plus, informē LNO pārstāve Inga Vasiļjeva.

Maskavā dejos Andris Pudāns, Elza Leimane, Sabīne Guravska, Aleksejs Avečkins, Raimonds Martinovs, Intars

Zelta maska risināsies no 27.marta līdz 15.aprīlim, bet balvas laureāti dramatiskā teātra, operas, baleta, operetes/muzikālā teātra un leļļu teātra nominācijās tiks godināti apbalvošanas ceremonijā 16.aprīlī. Otro reizi maskas vēsturē notiks ārpuskonkursa programma Maska Plus ar daudzveidīgu laikmetīgā teātra piedāvājumu, kas tapis, balstoties uz Zelta maskas ekspertiem Krievijā, Baltijā un NVS valstīs ieteiktā. Latviju šajā programmā pārstāvēja arī Jaunais Rīgas teātris.

LNO galvenais baletmeistars Aivars Leimanis par viesizrādēm teic: "Maskavā mūsu baleta trupa pēdējo desmit gadu laikā ir viesojusies tikai vienu reizi – Ņemiroviča-Dančenko teātrī 2006. gadā dejojām A.Maskata baletu Bīstamie sakari un A.Adāna baletu Korsārs. Maskavas baleta publika ir ļoti prasīga un zinoša, tāpēc katra reize uz Krievijas galvaspilsētas skatuvēm ir īpašs izaicinājums. Šoreiz esam iekļauti festivālā Zelta Maska, kas pulcē arī plašu profesionāļu loku. Programmā Maska Plus ir īpaša ārpuskrievijas mākslas izlase, kurā šogad kopā ar mums viesojas arī pasaules līderi mūsdienu skatuves mākslās - Jana Fabres teātris, Azūra Bārtona deju kompānija u.c. kolektīvi."

Atgādināsim, ka Kristiana Špuka balets Smilšuvīrs 2008.gadā ieguva Latvijas Gāzes balvas Operai skatītāju simpātijas balvu, kā arī tika nominēta laikraksta Diena Kultūras balvai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja