Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā 0 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

papildināta (10:55) Otro Krodera balvu saņem māksliniece Monika Pormale

26. janvārī, Valmieras teātrī, asprātīgā un teatrālā noskaņā tika pasniegta otrā Krodera balva, ko ieguva scenogrāfe un kostīmu māksliniece Monika Pormale.

Apbalvošanas ceremoniju tāpat kā pagājušajā gadā vadīja aktieri Vilis Daudziņš un Artūrs Skrastiņš, klātesot pārējiem Krodera fonda valdes locekļiem – Evitai Sniedzei, aktierim Rihardam Rudākam un scenogrāfam Mārtiņam Vilkārsim.

"Kroders ir mīts," ceremonijas sākumā klātesošajiem paziņoja vakara vadītāji. "Mēs šo mītu mēģinām mākslīgi uzturēt, pabarot un apaudzēt ar jaunām leģendām," ironizējot norādīja Skrastiņš. "Mums patīk to darīt," viņam pievienojās Daudziņš. "Ko lai saka? Tāds liktenis!" Balvas kandidātu izziņošana un pārējie vakara notikumi bija ieturēti Krodera personībai piederīgā noskaņā - ar labu devu humora un ironijas.

Krodera balvu scenogrāfei un kostīmu māksliniecei Monikai Pormalei, kura īpašu tandēmu radījusi un Eiropas mākslā pamanīta kopā ar režisoru Alvi Hermani, pasniedza Rihards Rudāks un pirmās Krodera balvas ieguvēja Indra Briķe, pārtapuši Raiņa un Aspazijas tēlos. "Tagad es zinu, kā ir saņemt balvu par mūža ieguldījumu," saņemot mākslinieka Aivara Vīlipsōna veidotu statueti, teica Pormale.

"Māksliniece, kura kā hameleons spēj mainīties, paturot savu patību, bet izrādē Peldošie – ceļojošie ar izaicinošu mieru atgriezusies septiņdesmito gadu scenogrāfu meklējumu vidē, lai atkal padarītu scenogrāfiju par pilntiesīgu aktiera partneri un atbalstu," - tā savu lēmumu pamatoja žūrija.

Uz balvu pretendēja arī Jaunā Rīgas teātra aktieri Guna Zariņa, Andris Keišs un Ģirts Krūmiņš, grima māksliniece Sarmīte Balode, režisori Vladislavs Nastavševs un Gatis Šmits, Liepājas teātra aktrise Inese Kučinska, māksliniece Anna Heinrihsone, Valmieras teātra aktrise Dace Eversa, Dailes teātra aktieris Juris Žagars un teātra zinātniece Ieva Struka.

Vairāk informācijas var lasīt šeit:

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja