Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Par Patriarha rudens laureāti kļuvusi režisore Daiga Kažociņa

Par Latvijas Kultūras akadēmijas Skatuves mākslas festivāla Patriarha rudens laureāti kļuvusi režisore Daiga Kažociņa ar iestudējumu Ievainotie, kas tika izrādīts LKA Teātra mājā _Zirgu pasts, _informēja festivāla pārstāve Monta Kononova.

Izrāde izvēlēta starp septiņām citām, kuras bija iekļautas festivāla skatē un veselas nedēļas garumā tika piedāvātas apmeklētājiem. Arī šogad par festivāla balvu kļuva Pētera Pētersona petrolejas lampiņa ar gravīru, kas nākusi no viņa personīgās 514 gaismas objektu kolekcijas. Festivāla galvenās balvas ieguvējas Daigas Kažociņas izrāde Ievainotie varēs vērot arī 18. oktobrī, 29. un 30. novembrī plkst. 19 LKA Teātra mājā Zirgu pasts, Karamazovu zālē.

Festivāla ekspertu komisiju veidoja Latvijas Kultūras akadēmijas profesors un literatūras zinātnieks Raimonds Briedis, Latvijas Kultūras akadēmijas studente Dārta Ceriņa, Latvijas Kultūras akadēmijas docente un teātra režisore Indra Roga, Jaunā Rīgas teātra aktieris Andis Strods, Latvijas Kultūras akadēmijas viesdocente un teātra zinātniece Līga Ulberte.

Šogad festivāla uzmanības lokā bija arī Raiņa un Aspazijas jubilejas gada iezvanīšana, piedāvājot vairākus Rainim un Aspazijai veltītus notikumus, tostarp Lietuvas Mūzikas un teātra akadēmijas režijas studenta Gilda Aleksas kopdarbs ar LKA Dramatiskā teātra aktieru un režisoru kursa studentiem, izrādot Raiņa lugu Zelta zirgs

Kā nozīmīgu notikumu šī gada kultūras telpā festivāls akcentēja arī izcilā angļu Renesanses dramaturga un dzejnieka Viljama Šekspīra (1564 - 1616) 450 gadu jubileju, piedāvājot gan teātrālas pastaigas LKA E. Smiļģa Teātra muzejā, gan arī britu profesora Alana Klārka vieslekcijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja