Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Pēc padarīta darba jāballējas no sirds

"Sezona bija intensīva un smaga, bet noskaņojums, protams, pacilāts – vasaras un atvaļinājuma gaidās, laba darba gandarījuma sajūtās," tā savas šībrīža sajūtas formulē Dailes teātra aktieris Lauris Subatnieks, kurš kopā ar citiem kolēģiem Dailes teātra sezonu noslēgs 15., 16. un 17. jūnijā ar koncertu Spanovska ballīte – 3. sērija (Ie)svētības. Pēdējam koncertam 17. jūnijā sekos sezonas noslēguma balle.

Sezona jau trešo gadu noslēdzas Harija Spanovska zīmē, bet… bez viņa. "Ceram un domājam, ka viņam šis pasākums patiktu. Viņš bija jautrs, atraktīvs kolēģis," saka Lauris Subatnieks. Uz skatuves trīs vakarus būs gan dziesmas, gan dejas, gan joki. Koncertu vadīs Gints Grāvelis. Subatnieks pats piedalīsies improvizācijas etīdēs. Šīgada ballītes nosaukums – (Ie)svētības – jāsaprot burtiski, jo Dailes teātra aktieru kolektīvam pievienojas trīs jauni censoņi un koncerts būs viņu formāla iesvētīšana. Studentu vidē iesvētības ir diezgan nežēlīgi pārbaudījumi, aktieriem tas ir mierīgāk, režisors viņiem piedāvā iespējas pārbaudīt profesionālo varēšanu un iesaista improvizācijā. Lai gan – ko zinām, kādas emocijas ir Kultūras akadēmiju tikko beigušajiem?! 

Taču ienācēji – Niklāvs Kurpnieks, Ieva Florence, Anete Krasovska – jau kādu laiku rosās teātrī un piedalās izrādēs, nav sveši skatītājiem. Pie jaunajiem formāli tiek pieskaitīti arī Edijs Zalaks, Kaspars Zāle, Mārtiņš Upenieks un Lelde Dreimane. Koncertā Spanovska ballīte – 3. sērija (Ie)svētības piedalīsies arī Olga Dreģe, Rēzija Kalniņa, Sarmīte Rubule, Aija Dzērve, Ērika Eglija, Inita Sondore, Ieva Segliņa, Juris Strenga, Pēteris Liepiņš, Artis Robežnieks, Gints Grāvelis, Lauris Subatnieks, Aldis Siliņš, Gints Andžāns. Koncerta režisors ir Intars Rešetins, mūzikas konsultants – Juris Vaivods, scenogrāfs – Kristaps Skulte, kostīmu māksliniece – Anna Heinrihsone, video māksliniece – Laura Rožkalne-Ozola, horeogrāfe – Inga Krasovska, gaismu mākslinieks – Ivars Tilčiks. Jau otro gadu notiks arī Dailes teātra darbinieku balsojums, kurā kolēģi izvirzīs Labāko režisoru, Labāko aktrisi, Labāko aktieri un Labāko aizskatuves darbinieku. Balvas tiks pasniegtas arī Izpalīdzīgākajam kolēģim un nodarbinātākajiem aktieriem.

Subatniekam būs tas gods vadīt balli pēc pēdējā koncerta 17. jūnijā. Par to, ar kādām emocijām un cik aktīvi šajā ballītē piedalās skatītāji, Lauris nezina stāstīt, jo iepriekšējās ballēs nebijis. "Bet, ja jau atnāk, tad jāpiedalās," viņš saka un uz jautājumu, ko pats ballēs labprātāk dara: ēd, dzer, dzied vai dejo, atbild: "Reti ballējos, biežāk esmu otrā pusē – vadu pasākumu. Bet, protams, mazliet iebaudu kādu uzkodu, un man jau patīk parunāties ar cilvēkiem." Vasarā Subatniekam ieplānoti pasākumi un koncerti ar grupu Ilga. Iecerēts arī ceļojums ar ģimeni. "Itālija," aktieris samtainā balsī saka.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja