Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Rīgā viesosies Valmieras teātra izrādes Vētras sēja un Sarkanās puķes

16. un 17. janvārī Zirgu pastā būs iespēja noskatīties divas no režisora Reiņa Suhanova Raiņa un Aspazijas 150. jubilejai veltītajām dzejas izrādēm - Raiņa Vētras sēju un Aspazijas _Sarkanās puķes, _informēja teātra pārstāve Ieva Puķīte.

Nesen veiksmīgi pavadītajām Aspazijas Sarkano puķu viesizrādēm Zirgu pastā janvārī pievienosies pirmizrādi piedzīvojušais, dzejas triloģijas noslēdzošais Valmieras teātra jauniestudējums - Rainis Vētras sēja

Ja pati pirmā režisora Reiņa Suhanova dzejas triloģijas izrāde Bērns vārdā Rainis, kas tapa ciešā sadarbībā ar Valmieras teātra aktieriem Inesi Ramuti un Mārtiņu Meieru, caur Raiņa dzeju bērniem pētīja mazā cilvēka iekšējās pasaules norises, tad Aspazijas Sarkanās puķes kopā ar trim Valmieras teātra aktrisēm - Ingu Apini, Daci Everss un Māru Menniku - iedziļinās un aptver Aspazijas dzejas krājuma liriskā varoņa iekšējās dzīves sarežģīto karti un teritoriju - emocionālu ceļojumu no bezgalīga tukšuma līdz tādam iekšējam spēkam, kas spēj aizraut pasauli ar jaunām domām un idejām. Dzejas triloģijas noslēdzošā daļa Raiņa Vētras sēja, kurā piedalās trīs Valmieras teātra aktieri Māris Bezmers, Mārtiņš Meiers un Kārlis Neimanis, uzrunā tieši jaunu cilvēku, viņam atrodoties ceļā uz pieaugšanu. 

"Izrāde ļaus skatītājiem dzirdēt Raiņa rakstīto dažādos līmeņos - gan skaļi un grandiozi, gan klusi un mierīgi, piedāvājot iespēju būt klāt, padarot skatīšanās pieredzi plašāku. Šī dzeja prasa impulsīvu montāžu - tuvplānus un tālplānus, straujas telpas, estētikas un ideju pārmaiņas," par izrādi saka režisors Reinis Suhanovs.

Sēdvietas uz izrādi netiek norādītas, tās var izvēlēties. Publikai izrādē tiek piedāvāta drosmīga skatīšanās pieredze - tā būs iespēja pārvietoties kopā ar aktieriem. Tāpēc izrādes forma ir atvērta. Tā piedzims katru reizi no jauna - kopā ar skatītāju. 

Jauniestudējumu Vētras sēja varēs noskatīties 16. janvārī (plkst. 15 un 19), Sarkanās puķes 17. janvārī (plkst. 15 un 19).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja