Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Rīgas cirkā notiks sezonas pirmā izrāde - Toma Monktona klaunāde Tikai kauliņi

Rīgas cirkā decembrī notiks pirmā sezonas izrāde - Tikai kauliņi / Only Bones v1.0, ar kuru uzstāsies pasaules cirka festivālos daudzkārt godalgots mākslinieks no Jaunzēlandes – Toms Monktons (Thom Monckton), informēja cirka pārstāve Daniela Zacmane.

Izrāde ir virtuozas, humorpilnas, ļoti profesionālas un personiskas klaunādes spilgts piemērs, kas parāda mūsdienu cirka daudzveidību un iespējas.

Tikai kauliņi / Only Bones v1.0 ir Toma Monktona solo izrāde, kas tapusi sadarbībā ar somu kompāniju Kallo Collective. Izmantojot cilvēka ķermeņa spējas, deju, cirka elementus un klaunādi, Tikai kauliņi parāda pasauli, kurā ar minimāliem tehniskiem līdzekļiem iespējams panākt tik daudz, ka brīžiem šķiet – gandrīz visu.

Izrāde ieguvusi balvu kā labākā fiziskā teātra izrāde Jaunzēlandes Fringe festivālā 2015. gadā. Tajā pašā festivālā Toms Monktons bija arī nominēts Stand Out Performer balvai. Savukārt 2016. gadā izrāde tika nominēta balvai – Total Theatre Award for Physical Theatre – Edinburgas Fringe festivālā.

"Tas ir gandrīz vai brīnums, ka, neskatoties uz aizņemtību, svētku laikā Rīgā ar vairākām izrādēm uzstāsies tādas raudzes mākslinieks kā Monktons. Otrs brīnums, ka praktiski tikai ar ķermeni un sejas mīmiku iespējams panākt tādu efektu. Ne velti izrāde piedzīvo stāvovācijas dažādās pasaules malās," saka Rīgas cirka radošais direktors Mārtiņš Ķibers.

Izrādi Tikai kauliņi skatītājiem būs iespēja redzēt vairākās vietās: 16. decembrī plkst. 19 un 17. decembrī plkst. 15 un 17 mākslinieks uzstāsies Latvijas Kultūras akadēmijas Teātra mājā Zirgu pasts Dzirnavu ielā 46, bet 22.  decembrī plkst. 19 un 21– K. K. fon Stricka villā A. Briāna ielā 9. Izrādes ilgums: 45 minūtes.

17. decembra vakarā pēc izrādes mākslinieks piedalīsies Sarunās par cirku, atklājot vairāk par izrādes aizkulisēm un mākslinieka – klauna – ikdienu.

No 18. līdz 21. decembrim Monktons Rīgā pasniegs arī meistarklases Latvijas Kultūras akadēmijas studentiem un topošajiem cirka profesionāļiem, daloties klaunādes meistarības zināšanās un pieredzē.

Toms Monktons, cirka un fiziskā teātra mākslinieks, ir dzimis Jaunzēlandē. Sākotnēji mākslinieks apguva cirku Jaunzēlandes vienīgajā cirka skolā CircoArts un 17 gadu vecumā devās uz Parīzi studēt fizisko teātri pie aktiera un mīma Žaka Lekoka (Jacques Lecoq) – tieši šeit Monktons uzsāka sadarbību ar Eiropas māksliniekiem. Šobrīd mākslinieks dzīvo Helsinkos, Somijā.

Biļetes uz izrādēm var iegādāties no 18. oktobra bilesuserviss.lv. Vienas biļetes cena no 15 līdz 20 eiro. Pirmās biļetes varēs iegādāties par zemāku cenu. Izrāde Tikai kauliņi piemērota bērniem no 7 gadu vecuma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja