Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Seņkovs neturpinās būt Nacionālā teātra mākslinieciskais vadītājs

Režisors Elmārs Seņkovs neturpinās būt Latvijas Nacionālā teātra mākslinieciskais vadītājs, šorīt TV3 atzina jaunais teātra direktors Māris Vītols.

Vītols stāstīja, ka nedēļā, kopš stājies amatā, viņam bijušas intensīvas sarunas ar Seņkovu un pārējo māksliniecisko vadību. Lai arī Vītols paudis, ka pilnībā uzticas Seņkovam un labprāt turpinātu sadarbību, turklāt sarunās pusēm par 95% sakritis redzējums par teātra māksliniecisko darbību, tomēr sadarbība mākslinieciskā vadītāja statusā turpināta netiks.

Vītols vērtēja, ka sarunās tomēr uzbūvēts attiecību fundaments, kas liekot domāt, ka sadarbība ar Seņkovu kā režisoru Nacionālajā teātrī turpināsies arī nākotnē. Pēc viņa vārdiem, kopumā sarunas beigušās "uz labas nots", "tilti nav sadedzināti" un ir visas iespējas sadarbību turpināt.

Teātra vadītājs uzsvēra, ka minētais apstāklis neietekmēs teātra jauno sezonu, kurā tiks iestudēti visi plānotie iestudējumi un kuru veidojis Seņkovs un viņa vadītā komanda.

Tagad Vītols sāks veidot jaunu radošo komandu, kas strādās pie aiznākamās sezonas plānu veidošanas.

Kā ziņots, Latvijas Nacionālais teātris šodien ar svinīgu sapulci sāks jauno sezonu. Sapulcē tiks pasniegtas ceļojošās teātra balvas - Kārļa Sebra gredzens, Elzas Radziņas kulons, Veltas Līnes balva "Antas Klints gredzens", Ieviņas un Kārlēna šķiltavas.

Nacionālā teātra vadītāja amata pienākumus no 24.jūlija sāka pildīt kādreizējais izglītības un zinātnes ministrs, biedrības "Latvijas Kultūras projekti" direktors Vītols. Viņš amatā nomaina līdzšinējo Latvijas Nacionālā teātra direktoru Jāni Vimbu, kurš šos amata pienākumus pildīja no 2018.gada 27. jūnija.

Vītols uzvarēja atklātā konkursā uz teātra vadītāja amatu 14 pretendentu konkurencē. Nominācijas komisijas priekšsēdētāja, KM valsts sekretāre Dace Vilsone norādīja, ka nominācijas komisija augstu novērtēja Vītola redzējumu Nacionālā teātra attīstībai turpmākajiem pieciem gadiem.

Kā galvenās prioritātes Vītols izvirzījis Latvijas kultūridentitātes saglabāšanu un jaunu nacionālo kultūras vērtību radīšanu. Tāpat Vītols konkursā esot demonstrējis "pārliecinošas finanšu, administratīvās un personāla vadības kompetences", kā arī izcelta pretendenta pieredze starptautisku kultūras projektu vadīšanā un spēja koordinēt dažādu jautājumu izskatīšanu kā valsts un pašvaldību institūcijās, tā arī starptautiski.

Vītols ir absolvējis Latvijas Universitāti, iegūstot maģistra grādu filozofijā, savukārt biznesa augstskolā "Turība" ieguvis profesionālo maģistra grādu uzņēmējdarbības vadībā.

Kā liecina informācija aģentūras LETA arhīvā, Vītols ticis ievēlēts 6.Saeimā no "LZS/KDS/LDP" saraksta, bet 7.Saeimā - no Tautas partijas saraksta. Bijis arī Finanšu ministrijas parlamentārā sekretāra amatā.

Patlaban Vītols ir biedrības "Latvijas Kultūras projekti" direktors un nekustamo īpašumu attīstības uzņēmuma SIA "Ultimo Investment" valdes loceklis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja