Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Svētkos – no operām līdz popmūzikai

Latvijas teātri aicina uz tradicionālajiem Vecgada koncertiem.

Pilna skatuve sniega, tam pāri milzīgas šūpoles, daudz atpazīstamu dziesmu un Imanta Ziedoņa epifāniju fragmenti pa vidu. Tieši tik krāšņs šogad ir Dailes teātra tradicionālais Vecgada koncerts. Tā nosaukums ir Silta sirds, un iestudējuma režisors Herberts Laukšteins ļāvis aktieriem Ievai Segliņai, Ērikai Eglijai, Leldei Dreimanei, Sarmītei Rubulei, Olgai Dreģei, Artūram Skrastiņam, Jānim Paukštello, Gintam Andžānam, Artim Robežniekam, Gintam Grāvelim, Aijai Dzērvei un Ivaram Auziņam mūziķu pavadījumā izdziedāties dziesmās, kuras varbūt gluži nesaistās ar teātra skatuvi un pat ar gadumiju īsti ne, taču rada siltu un sirsnīgu svētku gaisotni. Koncertā skan gan šis tas no Imanta Kalniņa, Mārtiņa Brauna, Raimonda Paula, gan no Līviem, Instrumentiem, Renāra Kaupera un Prāta vētras, u. c. "Kad ziema ielikta mazā bilžu rāmītī, esmu gatavs apēst tevi…" Koncerta scenogrāfiju veidojis Mārtiņš Vilkārsis, kostīmus – Anna Heinrihsone, horeogrāfe – Inga Raudinga, video mākslinieks – Artis Dzērve, gaismu mākslinieks – Mārtiņš Feldmanis. Koncerti – 20., 21., 22., 23., 27., 28., 29., 30. decembrī. 

Arī Liepājas teātris skatītājus aicina uz ikgadējo Ziemassvētku laika koncertu Ziemas ceļi, ko veidojuši Viktors Ellers, Normunds Kalniņš, Leons Leščinskis un Rasa Bugavičute-Pēce. Skatuves noformējumu radījis Edgars Niklasons, kostīmus – Berta Vilipsone, video – Sense Media, bet par skatuves gaismu atbild Klāvs Gūtmanis. "Aicināsim skatītājus paraudzīties uz Ziemassvētkiem no nekomerciālās puses – uz vienu mirkli aizmirst steigu un dāvanu pirkšanas drudzi un padomāt par tuviniekiem, kuriem sniegt sirds mīļumu. Svinīgs, mīļš un meditatīvs," koncertu raksturo V. Ellers, kurš pirmo reizi tajā piedalās ne tikai kā izpildītājs, bet arī kā veidotājs. Liepājas mūziķu pavadībā varēs dzirdēt arī aktierus Agnesi Jēkabsoni, Everitu Pjatu, Aneti Berķi, Karīnu Tatarinovu, Pēteri Lapiņu, Kasparu Kārkliņu un Sandi Pēci, kā arī vokālo ansambli Gaismiņas. Koncerti – 20., 21., 22., 23., 27., 28. decembrī. 

Jaungada koncerts sagatavots arī Daugavpils teātrī – 29. un 30. decembrī profesionāli solisti un dejotāji no Latvijas, Krievijas, Polijas, Lietuvas un Baltkrievijas izpildīs spilgtākos numurus no Daugavpils teātra muzikālajām izrādēm Dāmu paradīze, Teātra direktors, Mistera Ikss noslēpums u. c.

Savukārt Valmieras Drāmas teātris 28., 29. un 30. decembrī piedāvās svētku programmu Versijas. Vecgada koncerts. To sagatavojuši komponists Emīls Zilberts un režisors Krišjānis Salmiņš kopā ar Vidzemes simfonisko orķestri un diriģentu Andri Veismani. Koncertā piedalīsies arī aktieri Ieva Puķe, Kārlis Neimanis, Rūta Dišlere un Ģirts Rāviņš. Skanēs dažādu laikmetu un pazīstamu operas tēmu saspēle džeza toņos kopā ar simfonisko orķestri, kā arī populāru mūziklu ārijas un dueti.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Štruntu pētīšana

Pēdējā laikā esmu sapratis, ka nesātīga apaugšana ar mantām ir viena no tām retajām īpatnībām, kas mūs atšķir no pārējās kustoņu pasaules

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja