Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Gors atbalsta pašreizējo kultūras ministri

"Reģionālās koncertzāles bez pašreiz solītā un valsts budžeta projektā iekļautā Kultūras ministrijas atbalsta nākošajā gadā nespēs nodrošināt kvalitatīvu un pilnvērtīgu kultūras pasākumu klāstu. Tāpēc mums kā reģionālajam kultūras centram ir svarīgi, lai darbu turpina pašreizējā ministrijas vadība, ar kuru mums izveidojusies laba sadarbība un kas izprot kultūras nozīmi reģionu attīstībā," saka Latvijā pirmās reģionālās koncertzāles – Latgales vēstniecības Gors – vadītāja Diāna Zirniņa.

Veidojot nākamā gada budžetu, koncertzāles pārstāvji lūguši kultūras ministrei Žanetai Jaunzemei-Grendei rast 100 tūkstošus latu lielu finansējumu profesionālās mākslas programmu nodrošināšanai koncertzālē Gors un ir jau saņēmuši apstiprinājumu tam, ka šie līdzekļi ir iekļauti nākamā gada valsts budžeta projektā.

"Gribu uzsvērt, ka šie līdzekļi mums ir vitāli svarīgi, ja vēlamies nākošgad nodrošināt augstvērtīgu saturu jaunajā koncertzālē, kas vienlaicīgi būs pieejams visiem reģiona iedzīvotājiem. Šīs dotācijas ietvaros esam iecerējuši 40 pasākumus – koncertus, teātra izrādes un jaundarbu iestudējumus," atklāj D.Zirniņa.

Gan kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende, gan arī premjers Valdis Dombrovskis, viesojoties koncertzālē, esot atzinuši, ka profesionāla satura nodrošināšana tik augstvērtīgā koncertvietā ir valstiski svarīgs jautājums un ka tam nepieciešams valsts finansiāls atbalsts. "Tagad ceram, ka teiktais pārtaps arī reālos darbos," piebilst Latgales vēstniecības Gors vadītāja.

Viņa atzīst, ka šis gads jaunajai koncertzālei Rēzeknē ir pilns ar izaicinājumiem. "Esam pirmie un tā ir liela atbildība. Pieļauju, ka lielā mērā mūsu veikums ietekmēs arī valsts atbalstu Cēsu un Liepājas koncertzālēm. Tiesa, šogad neesam saņēmuši valsts tiešu atbalstu savam darbam. Toties veiksmīgi esam piedalījušies Valsts Kultūrkapitāla fonda rīkotajos projektu konkursos," norāda D.Zirniņa.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja