Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Latvijas Architektūra. Aprīlis/maijs

"Rasols. Cik liels un kādas dabas ir mūsu kā profesionāļu pienesums nepārtraukti mainīgā un šķietami pašas sevi veidojamā cilvēkvidē? Vai mēs stāstām vienīgi savu vai tomēr mēģinām klausīties arī citu stāstus? Vai mēs zinām, ko darām? Vai ainava ir viss un viss ir ainava? Šoreiz - par to," redaktoru slejā raksta numura viesredaktores Helēna Gūtmane un Ilze Rukšāne.

Iznācis žurnāla Latvijas Architektūra (nr. 106) aprīļa/maija numurs. Tā tēma - zaĻI Zili sarkanā telpa.

Arhitekte Rasa Kalniņa intervijā atklāj žurnāla "vāka" objekta - Rēzeknes Zeimuļa jeb radošo pakalpojumu centra - būvniecības vēsturi, kā arī sava biroja SAALS nākotnes ieceres. Analizēts divu publisko sarīkojumu vietu - Siguldas pilsdrupu un estrādes Olainē - dizains, arh. Ināra Caunīte un Andrejs Daukšis, kā arī tēlnieka Ģirta Burvja skulptūru grupa Grīziņkalnā Rīdzinieki - piemineklis Augusta Deglava episkā romāna Rīga varoņiem, arī arhitektam J. F. Baumanim.

Pārsteidz starptautiskā biroja INGESIDEE mākslas objekti pilsētvidē un Ņujorkas dzelzceļa līnijas High Line pārtapšana Manhetenas atpūtas joslā. Marks Geldofs stāsta par plānošanas procesu pēc paziņojuma par cukurfabrikas slēgšanu Beļģijas pilsētā Virnē. Ārzemju apskatā arī par Stokholmas mēbeļu mesi un BMW Welt ēku Minhenē.

Žurnāla tēmu atklāj Pētera Šķiņķa un Anitas Zariņas spriedumi par ainavas lomu telpiskajā interpretatīvajā plānošanā un Jevgeņija Duboka raksts par skaņu ainavām. Sarkandaugavas apkaimes nākotni sadarbībā ar iedzīvotājiem iezīmē Ilze Rukšāne. Ar Rīgas pils dārza atjaunošanas projekta peripetijām iepazīstina Kristīne Veinberga. Skarbi ir komentāri par nesen notikušajiem konkursiem apbūvei Līvu laukumā un skatu tornim Gaiziņkalnā.

"Dzīvesvides veidošana ir nepārtraukti stāstīts stāsts. Vai stāstu krājums, iemiesots arhitektūrā un cilvēku kopienā. Šos stāstus mēs vienlaikus gan izdzīvojam, gan stāstām, gan lasām - ielas bruģī, tikko iestādītā kokā, sen aizgājušā mākslinieka kapakmenī," ievadslejā raksta redaktores.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja