Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Rīgas Laika festivāls vēlas panākt, lai Rīga ir vieta, kur domā

Rīkot Rīgas Laika festivālu motivēja vēlme panākt, lai Rīga ir vieta, kur domā, iepazīstinot ar novembra sākumā gaidāmo notikumu, mediju pārstāvjiem sacīja žurnāla Rīgas Laiks izdevējs Arnis Rītups.

"Gribu, lai Rīgā pulcējas interesanti cilvēki no visas pasaules un lai viņos un starp viņiem dzirkstī domas," pauda Rītups.

Viņš norādīja, ka festivāls tiek organizēts, svinot žurnāla Rīgas Laiks 20 gadu jubileju. Tas norisināsies laikā no 5. novembra līdz 10. novembrim, piedāvājot aptuveni 36 dažādus notikumus - izstādes, koncertus, teātra izrādes, filmas, tikšanās ar Rīgas Laika autoriem un veidotājiem un intelektuālas diskusijas.

Viens no festivāla grandiozākajiem notikumiem būs festivāla atklāšanas koncerts, kas 5. novembrī plkst. 19 notiks Lielajā ģildē. Tajā valsts akadēmiskā kora Latvija un Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) izpildījumā izskanēs Sergeja Prokofjeva kantāte Oktobra revolūcijas 20.gadadienai. Koncertā pie diriģenta pults būs Normunds Šnē. Kā pastāstīja Rītups, tas būs šī darba pirmatskaņojums Latvijā. Savukārt plkst. 22 kultūras pilī Ziemaļblāzma izskanēs Pjotra Mamonova koncerts Vectēvs Pjotrs un zaķi.

8. novembrī plkst. 19 Lielajā ģildē LNSO diriģenta Rosena Milanova vadībā atskaņos Gustava Mālera Piekto simfoniju, bet stundu pirms koncerta norisināsies Anrī Luī de Lagranža ievadlekcija. Festivāla izskaņas koncerts notiks 10. novembrī. Tajā uzstāsies arābu izcelsmes franču mūziķis Siegfried, Munjē Trudī no Tunisijas un īpašie viesi. Toties festivāla oficiālais noslēgums paredzēts 9. novembra vakarā, kad klubā Piens norisināsies diskotēka. Tajā "pagaidām nenoskaidroti mūziķi sveiks Rīgas Laiku 20 gadu jubilejā", stāstīja žurnāla izdevējs.

Rītups pavēstīja, ka festivāla laikā Jaunajā Rīgas teātrī būs skatāma režisores Annas Vidulejas veidotā izrāde Gaismotāji. Pēc žurnāla Rīgas Laiks motīviem, bet 7. novembrī galerijā Māksla XO tiks atklāta izstāde Rīgas Laiks. Savukārt Kaņepes Kultūras centrā būs skatāma mūziķa, kino režisora un pasaules apceļotāja Siegfried filmu retrospekcija un fotogrāfiju izstāde.

Toties konferenču centrā Citadele norisināsies diskusijas par dažādām tēmām - birokrātiju, sociālajām inovācijām u.c. -, bet Kalnciema kvartāla galerijā četras festivāla dienas notiks radošās darbnīcas, kurās Uldis Tīrons un citi Rīgas Laika redaktori mācīs rakstīt. Darbnīcas norisināsies gan latviešu, gan krievu valodā, un tajās būs arī vairāki vieslektori no Krievijas.

"Festivāla programma būs intensīva. Mēģināsim panākt situāciju, ka viens cilvēks nevar apmeklēt visus pasākumus un viņam ir jāizvēlas," norādīja žurnāla izdevējs.

Rītups piebilda, ka plašāka informācija par festivālu pieejama mājaslapā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja