Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Tête-à-Tête rudenī piedāvās vērienīgu laikmetīgās kultūras programmu

No 11. septembra līdz 30. oktobrim ikgadējās Borisa un Ināras Teterevu mākslas programmas Tête-à-Tête ietvaros Rīgā un Jūrmalā notiks daudzveidīga Eiropas mēroga laikmetīgās kultūras un mākslas notikumu sērija, informēja notikuma pārstāve Inga Vasiļjeva.

Programmā paredzētas vairākas teātra pirmizrādes, tai skaitā, Alvja Hermaņa Brodskis/Barišņikovs izrādes Jaunajā Rīgas teātrī un Raiņa Uguns un nakts pirmizrāde Latvijas Nacionālajā teātrī. Noritēs laikmetīgās mākslas notikumu sērija – Latvijas laikmetīgās mākslas izstāde, pilsētvides objektu atklāšana programmas Māksla publiskajā telpā ietvaros u.c. Laikmetīgā mūzika būs dzirdama Grammy laureātu koncertā par godu Arvo Parta jubilejai un London Sinfonietta vienīgajā koncertā Latvijā. Rīgā būs iespēja baudīt arī autentisku kimono performanci vienlaikus līdz ar kinofilmas uzņemšanu.

Mākslas programmas  Tête-à-Tête ietvaros noritēs arī divas starptautiskas konferences. Mākslas muzejā Rīgas birža notiks mākslai publiskā telpā veltīta konference, savukārt Rundāles pilī — restaurācijai veltīta konference. Tāpat interesenti varēs apmeklēt jau ierastās Tête-à-Tête sarunas, kas tiks nodoti Latvijas Nacionālajā digitālajā bibliotēkā, vai klausīties tās ierakstos. Sarunu programma tiks publiskota septembrī.

Programma Tête-à-Tête ir veidota, lai sabiedrībā audzētu kultūras un mākslas patēriņu. Uzsvars likts uz notikumiem, kuru realizācija bez Borisa un Ināras Teterevu fonda līdzdalības Latvijā būtu sarežģīta vai pat neiespējama, savukārt atsevišķu pasākumu tiešraides padarīs tos pieejamus maksimāli plašam cilvēku lokam.

Biļešu iegāde — pasākumu norises vietās un www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja