Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

AKKA/LAA padomes prezidents turpmākos trīs gadus būs Valdis Muktupāvels

Autortiesību un komunicēšanās konsultāciju aģentūra/Latvijas Autoru apvienība (AKKA/LAA) savā kopsapulcē uz nākamajiem trīs gadiem par padomes prezidentu ievēlējusi muzikologu un komponistu Valdi Muktupāvelu.

AKKA/LAA kopsapulcē pārvēlēta arī organizācijas galvenā lēmējinstitūcija - autoru padome, kurā ievēlēts Kārlis Lācis, Ingus Ulmanis, Inese Paklone, Kārlis Kazāks, Lauris Gundars, Juris Petraškevičs, Valdis Rūmnieks, Jānis Holšteins-Upmanis un Muktupāvels, informēja AKKA/LAA preses sekretārs Reinis Briģis.

Mūziķis Jānis Holšteins-Upmanis uzskata, ka par AKKA/LAA daudziem ir izveidojies aplams viedoklis - lielākoties tāpēc, ka sarežģītos formulējumos, tarifos, pārprastos vai līdz galam neizlasītos teikumos pazūd izpratne par galveno šīs organizācijas uzdevumu, proti, palīdzēt autoriem saņemt godīgi nopelnīto atalgojumu par viņu darbu.

"Tas ir tāds pats darbs kā jebkuram citam cilvēkam - tikai ar savu specifiku un atalgojuma saņemšanas veidu. Ievēlēts šīs organizācijas padomē, izjūtu cieņu, godu un atbildību savu kolēģu priekšā. Tas ir gods iestāties ne vien par mūziķiem, bet arī par literātiem, māksliniekiem, scenogrāfiem un citiem autoriem. Jo es ļoti labi zinu, kā tas ir - pārtikt tikai no tā, ko tu pats radi -, un tā ir ļoti trausla robeža, kas ir jāsargā," akcentēja Holšteins-Upmanis.

Savukārt padomē ievēlētais mūziķis Kārlis Kazāks minēja, ka autoru nomaiņa AKKA/LAA padomē ir organisks process. Viņš ceru, ka ar šīm izmaiņām izdosies uzlabot komunikāciju ar sabiedrību, skaidrot autoru darbu specifiku, kā arī stiprināt organizāciju, ciešāk sadarbojoties ar pašiem autoriem. "Es pats mācīšos neaizmirst, ka vieta biedrības padomē ir liels kolēģu - autoru uzticības kredīts," sacīja Kazāks.

Ievēlētā jaunā biedrības padome nākamo trīs gadu garumā organizēs biedrības darbu, sekos līdzi organizācijas operatīvajai vadībai, ieņēmumiem, izdevumiem, sadalēm, tarifiem un citām lietām.

Līdz šim AKKA/LAA padomē bija ievēlēti četri komponisti, četri literāti un viens mākslinieks. Pirms tam padomē darbojās padomes prezidente Māra Zālīte un padomes locekļi - Ēriks Hānbergs, Juris Kulakovs, Inese Paklone, Juris Petraškevičs, Valts Pūce, Valdis Rūmnieks, Ungars Savickis un Muktupāvels.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja