Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ar sarunu Vai dzeja var nebūt intīma? aizsāk intīmo sarunu ciklu par literatūru

Andreja Upīša memoriālais muzejs aizsāk ciklu Intīmas sarunas par literatūru, kurā ar rakstniecības nozari saistīti profesionāļi sarunāsies par dažādām tēmām, kas saistītas ar intimitāti dzīvē un literatūrā.

Uz pirmo sarunu muzejs aicina 29. martā plkst. 18.00, kad dzejniece, rakstniece Inga Pizāne, un rakstniece, pētniece Krista Anna Belševica mēģinās skaidrot dzejas varbūtējās un nepieciešamās intimitātes dabu un iespējas.

Kā skaidro viena no pasākuma organizatorēm Krista Anna Belševica: "Intimitāte ir tēma, kas bijusi aktuāla visos laikos. Mūsdienu pēckovida ēnā aizvien vairāk pasākumu organizatoru novēro, ka cilvēku paradumi ir mainījušies. Vai dziļas sarunas, saskarsme klātienē mums vairs nav nepieciešama? Šis sarunu cikls ir reizē protests un cilvēciskas komunikācijas svinēšana. Prieks par to, ka atkal varam satikties, pieskarties viens otram laikā, telpā un literatūrā."

Pasākuma tēmai piemeklētas gan atbilstošas telpas, gan formāts. Viens no cikla organizatoriem, Andreja Upīša muzeja vecākais speciālists Arnis Koroševskis skaidro: "Šoreiz sarunu cikls nenorisināsies ierastajā sarīkojumu telpā, bet gan kādā no Andreja Upīša omulīgajām istabiņām. Radošas personības autentiskā sadzīves vide kļūs par virzītājspēku citāda veida sarunām, nekā muzejā līdz šim ierasts. Andreja Upīša muzejs jau vēsturiski bijusi kā platforma diskusijām par pretrunīgiem un sarežģītiem jautājumu lokiem, taču jo īpaši šobrīd muzejs un rakstnieka personība šķiet interesanta un saistoša jaunākajā politisko notikumu kontekstā un pārvērtējumā." Arī pasākuma formāts izvēlēts atbilstošs. Ierastās moderatora kontrolētās diskusijas vietā, šoreiz diskusiju galvenokārt vadīs paši dalībnieki, viens otru uzrunājot, iztaujājot un, ļoti iespējams, pat samulsinot.

Kopā sarunu ciklā plānotas četras sarunas, katrā iezīmējot ļoti specifisku, bet aktuālu ar radošo intimitāti saistītu jautājumu loku. Sarunas norisināsies Andreja Upīša darbistabā, Andreja Upīša memoriālajā dzīvoklī, Rīgā, Brīvības ielā 38-4.

Ieejas maksa 2 eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja