Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Atklās mākslas festivālu Tête-à-Tête

16.aprīlī oficiāli tiks atklāts otrais Borisa un Ināras Teterevu fonda mākslas festivāls Tête-à-Tête, informēja fonda pārstāve Inga Vasiļjeva. Šogad festivāla notikumi noritēs vairāk nekā divus mēnešus.

Tête-à-Tête programma jau aizsākās 12.martā ar Latvijas mākslinieku laikmetīgās mākslas izstādi Sveika, galva! un noslēgsies 25.maijā ar Londonas Simfoniskā orķestra koncertu Latvijas Nacionālajā opera. Šogad gan klātienē, gan televīzijas, interneta un radio tiešraidēs mākslas mīļotāji varēs baudīt rūpīgi atlasītu starptautiskas nozīmes notikumu izlasi. 

"Rīga šogad ir uzmanības centrā – Eiropas kultūras galvaspilsētas statuss ir gan liela atbildība, gan īpašs tramplīns daudziem drosmīgiem kultūras projektiem. Vēlamies, lai Rīga iekaro kultūras metropoles statusu ilgtermiņā. Tāpēc Tête-à-Tête ietvaros būtiska loma būs gan notikumiem ar kultūrvēsturisku skanējumu, gan norisēm ar būtisku nozīmi nākotnes pilsētvidē. Piemēram, uzsākot mūsu fonda darbību, viens no pirmajiem projektiem bija programma Rundāles pils restaurācijas pabeigšana. Šogad festivālā Tête-à-Tête būsim liecinieki vēsturiskam, 50 gadus gaidītam Imanta Lancmaņa lolotam brīdim – Rundāles pils restaurācijas noslēgumam. Mūsu fonds atbalsta vai palīdz atvest arī izcilus, pat elitārus mākslas notikumus un tête-à-tête sarunas ar māksliniekiem sniedz kontekstu un iespēju interpretēt šos kultūrvēsturiskos vai tieši otrādi – laikmetīgos notikumus un mākslas darbus," saka mecenāts Boriss Teterevs.

"Šī gada programmu raksturo notikumu augstā mākslinieciskā kvalitāte un vienlaikus arī pieejamība cilvēkiem. Festivāla programmas mākslinieki un notikumi ir starptautiski konvertējami. Ar fonda atbalstu uz Latviju tiks atvesti pasaulslaveni vārdi, bet Latvijas mākslinieki iegūs tramplīnu starptautiskai atpazīstamībai. Savukārt pieejamību iegūsim ar interneta tiešraidēm, radio un televīzijas ierakstiem, kas bez maksas būs pieejami visiem Latvijas iedzīvotājiem," akcentē mākslas festivāla Tête-à-Tête vadītāja Elīna Vikmane.

Festivāla ietvaros notiks vairākas filmu pirmizrādes, laikmetīgās mākslas izstādes un koncertu pirmatskaņojumi, tiks atzīmēts Rundāles pils restaurācijas noslēgums, ar īpašu audio performanci pie sava darba – mākslas muzeja Rīgas birža simbola Gondolas – atgriezīsies mākslinieks Dmitrijs Gutovs, bet mākslas festivālu noslēgs Londonas simfoniskā orķestra koncerts Latvijas Nacionālajā operā. Festivāla notikumus papildinās pasaules atzinību guvušu mākslinieku publiskas diskusijas.

2013.gadā pirmo reizi notika mākslas festivāls Tête-à-Tête. Maijā un jūnijā Borisa un Ināras Teterevu fonda mākslas programmas Tête-à-Tête 20 epizodēs ietvaros Rīgas izstāžu, koncertu, teātru zālēs, Latvijas Nacionālajā operā un Rundāles pilī, kā arī tiešraidēs radio un televīzijā noritēja izcili mākslas projekti un atklātās lekcijas. Pirmais Tête-à-Tête norises gads sasniedza vairāk nekā 75 tūkstošu interesentu.

Festivāla programma pieejama šeit:

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja