Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Baltijas arhitektūras skolu plenērā pārbaudīs telpiskās iespējas Nacionālās akustiskās koncertzāles izvietojumam

6. novembrī ar publiskām prezentācijām un diskusiju noslēgsies Baltijas arhitektūras skolu studentu un profesūras forums-plenērs. Tajā tiks pārbaudītas Nacionālās akustiskās koncertzāles potenciālās novietnes telpiskās iespējas Elizabetes ielas 2 areālā, informēja Kultūras ministrija Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale.

Foruma dalībnieku uzdevums būs analizēt Elizabetes ielas 2 areāla iespējamos plānojuma un telpiskās attīstības scenārijus, izstrādājot konceptuālus variantus, kurus turpmāk Kultūras ministrija un VAS Valsts Nekustamie īpašumi izmantos projekta kopējai attīstībai, pilsētvides analīzei un starptautiska metu konkursa sagatavošanai, kas plānots nākamā gada sākumā.

Covid-19 pandēmijas dēļ foruma-plenēra norise plānota attālināti un notiks vairākos posmos. Pirmajā un otrajā posmā Baltijas valstu arhitektūras skolu profesūrai un studentiem būs iespēja iepazīties ar plašu informatīvi vizuālo materiālu par teritorijas būvvēsturi un attīstības priekšnosacījumiem (institūciju regulējumiem), līdzšinējām iestrādēm Elizabetes ielas 2 areāla un pašas ēkas izpētē, esošās arhitektoniskās un piegulošās pilsētvides virtuālo realitāti. Foruma darba grupām tiks iesūtīta  apkopotā grafiskā, kartogrāfiskā, tekstuālā, virtuālā informācija par Elizabetes ielas 2 ēku un areālu, dodot laiku informācijas izpētei un ieskicētā darba uzdevuma īstenošanai. Dalībniekiem būs pieejamas arī video lekcijas, ko sagatavojuši Latvijas arhitektūras, ainavas un pilsētvides plānošanas eksperti no Rīgas Tehniskās Universitātes, RISEBA un LLU.

Trešajā posmā notiks profesūras vadīto darba grupu radošās sesijas, t.sk. attālinātās "apaļā galda" diskusijas. Savukārt ceturtajā posmā notiks izstrādāto attīstības scenāriju prezentācijas plašākai sabiedrībai un institūciju pārstāvjiem, kā arī noslēdzošās diskusijas ar neatkarīgu ekspertu dalību.

Foruma-plenēra būtiskākais diskusiju loks saistīts ar nekustamo īpašumu Elizabetes ielā 2 un Kronvalda bulvāra 6 un tiem piegulošo teritoriju daudzpusīgajām attīstības iespējām, vērtējot mūsdienu pilsētplānošanas kvalitātes kritērijus, kā arī akcentējot "zaļās", "humānās", "draudzīgās" pilsētvides izveides komponentes. Foruma darba uzdevums ietver Elizabetes ielas 2 areāla starp pilsētas kanālu, Kronvalda bulvāri un Elizabetes ielu telpiskā potenciāla pārbaudi un Elizabetes ielas 2 ēkas iespējamo perspektīvās attīstības scenāriju analīzi. Tiks analizēti attīstības scenāriji, kuri paredz integrēt Nacionālās koncertzāles apjomu, pilnībā saglabājot esošo Elizabetes ielas 2 ēku vai saglabājot arhitektoniski un konstruktīvi vērtīgo ēkas struktūru un elementus vai neparedzot saglabāt esošo būvi Elizabetes ielā 2. Ēka Kronvalda bulvāra 6 tiek integrēta kopējā struktūrā pie visiem attīstības scenārijiem. Tāpat paredzama funkcionāla (telpiska) saikne ar esošo mūzikas koledžu Kronvalda bulvārī 8.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja