Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Brīvdabas muzejā notiks Meteņa svinības

Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā svētdien, 9. februārī, no plkst. 12 līdz 16 notiks līksmas Meteņa svinības. Metenis ir ne tikai pavasara vēstnesis un jauna gada sākums, bet arī gada jestrākie svētki un lielākais ķekatu laiks. Arī Brīvdabas muzejā šī diena tiks svinēta ar tradicionālo maskošanos, dančiem un rotaļām, radošām darbnīcām un gardo Meteņa cienastu, informēja muzeja pārstāvji.

Lai jaunais gads būtu brīvs no visām nelaimēm, senāk Meteņos lieli un mazi gāja no sētas uz sētu masku gājienā. Turpinot tradīciju un piesaistot veiksmi arī šajā gadā, Meteņa svinību viesiem Brīvdabas muzejā būs iespēja pašiem radīt vai piemeklēt tīkamāko ietērpu īpašajā masku darbnīcā.

Maskotos plkst. 12  pie galvenajiem vārtiem sagaidīs folkloras kopa Mālis, lai līksmu dziesmu un rotaļu pavadībā ietu gājienā uz Kurzemes sētu. No plkst. 14 rotaļīgā gājiena vadību pārņems LU folkloras deju kopa Dandari, kuras pavadījumā ikviens varēs rūpēties par auglību un brangu ražu jaunajā gadā ar skaļām dziesmām un jautrām dejām, savukārt ar trokšņiem un klaigām dzīt prom visu nīgrumu un nelāgo, kas pa ziemu sakrājies.

Tā kā februāris latviešu kalendārā ir ne tikai jauna gada sākums, bet arī sveču mēnesis, svinētājiem būs iespēja izmēģināt roku vaska sveču liešanā. Kurzemes sētā tikmēr meteņbērni tiks aicināti izgatavot tradicionālās budēļu cepures no senākiem un mūsdienīgākiem materiāliem. Svētku laikā smēdē varēs izkalt arī monētu kalēja vadībā, savukārt paši mazākie novērtēs iespēju doties izjādē zirdziņa mugurā caur ziemīgo muzeju. Būs padomāts arī par gardēžiem – Priedes krogā viesus sagaidīs gardais Meteņa cienasts, bet pie Vidzemes sētas kraukšķīgas pankūkas.

Ieeja pasākumā no muzeja galvenās ieejas. Muzejs apmeklētājiem būs atvērts no plkst. 10 līdz 17. Ieejas maksa skolēniem 0,70 eiro, pilna laika studentiem 1,40 eiro, pensionāriem 1,40 eiro, pieaugušajiem 2,00 eiro, Ģimenes biļete 4,00 eiro.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja