Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Cēsu pieteikums Eiropas kultūras galvaspilsētai 2027 ieguvis vizuālo identitāti

Oktobra vidū tika izsludināts atklāts vizuālās identitātes konkurss notikumam Cēsis – Eiropas Kultūras galvaspilsēta 2027 un paziņots Cēsu EKG pieteikuma radošais koncepts – zvaigzne. Pēc konkursa žūrijas vērtējuma un komitejas apstiprinājuma par konkursa uzvarētāju kļuvis Jānis Bremmers, kura darbs tiks izmantots par pamatu pašvaldības vizuālajai komunikācijai ceļā uz Eiropas kultūras galvaspilsētas statusu, informēja Cēsu novada pašvaldības pārstāvis Aleksandrs Abramovs.

"Logo veidots tā, lai tam uzreiz ir skaidrs vēstījums un tas būtu saprotams ikvienam – cēsniekiem, ciemiņiem, kā arī ārzemniekiem. Tas liek skaidri saprast, ka 2027 ir gan skaitlis, gan zvaigznes, kas mirdz un šajā gadā mirdzēs Cēsīs. Logo veidots askētisks, saglabājot jau esošo, spēcīgo Cēsu pilsētas vizuālo identitāti. Es iespaidojos no zvaigznes, mirdzuma, stariem. Skaitļi un stari ir vienāda biezuma un lieluma, lai logo simbolu veidotu saturīgu un spēcīgu. Logo stari ir nevienmērīga garuma, kas rada mirdzuma un spīduma efektu. Vizuālās identitātes pamata krāsa ir Cēsu zilā, taču tā ir viegli adaptējama un pielāgojama citām krāsām, kas asociējas ar konkrētiem pasākumiem vai virzieniem. Tāpat vizuālā identitāte paver plašas iespējas dažādām vajadzībām – mājaslapai, pilsētvidei, plakātiem, žurnāliem u.t.t." pauž  konkursa uzvarētājs Jānis Bremmers.

Kopā konkursam bija pieteikts 61 darbs, kurus nedēļas garumā vērtēja desmit dažādu jomu speciālisti.

"Lielais iesniegto darbu skaits un to augstā kvalitāte noteikti nepadarīja vērtēšanas komisijas darbu vienkāršu, tāpēc saku lielu paldies žūrijai par ieguldīto darbu un laiku, lai kopīgi nonāktu pie uzvarētāja! Un, protams – vislielākais paldies visiem konkursantiem, kuru spilgtās skices iemirdzējās unikāli radošā ideju zvaigznājā! Konkursa popularitāte vēlreiz apliecina uzņemtā kursa aktualitāti un nozīmību. Tas dod spēku un iedvesmu paveikt lielas lietas! Mēs varam un varēsim sev kārtējo reizi apliecināt, ka Cēsis, tās cilvēki un pasākumi ir zvaigznes,:  akcentē Cēsu novada pašvaldības administrācijas vadītājs un EKG darba grupas vadītājs Atis Egliņš-Eglītis.

Konkursa žūrija sastāvēja no savas jomas profesionāļiem: Latvijas Mākslas akadēmijas profesore Barbara Ābele, žurnālists, režisors un kinoproducents Gints Grūbe, Cēsu pilsētas Mākslas skolas direktora p.i., Koprades mājas SKOLA6 valdes loceklis Jānis Ķīnasts, Dailes teātra direktors, Cēsu novada domes deputāts Juris Žagars, Latvijas Mākslas akadēmijas Funkcionālā dizaina katedras vadītāja, asociētā profesore Maija Rozenfelde, tēlnieks Matiass Jansons, mākslinieks Ritums Ivanovs, kā arī pašvaldības vecākais komunikācijas speciālists Aleksandrs Abramovs, Cēsu Kultūras un Tūrisma centra direktore Andra Magone un pašvaldības administrācijas vadītājs Atis Egliņš-Eglītis.

Eiropas kultūras galvaspilsētas nosaukums 2027. gadā tiks piešķirts vienai Latvijas un vienai Portugāles pilsētai. Šī ir otrā Cēsu kandidēšana, uz 2014.gada titulu piekāpjoties Rīgai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja