Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Daugavgrīvas cietoksnī trešo gadu norisināsies festivāls Komēta

No 27. – 29. jūlijam Rīgā - Daugavgrīvas cietoksnī jau trešo gadu norisināsies festivāls Komēta, informēja festivāla pārstāve Agnese Berele.

A. Berele pastāstīja, ka šogad par Komētas tēmu izvēlēta līdzdalība, jo festivāla aizsākumi meklējami idejā par ilgtspējīgu un atbildīgu festivālu, kurā dalībnieki ir visi.  Šī gada programma vērsīs uzmanību uz mākslas un kultūras procesiem, kas veicina sadarbību, pašorganizāciju un jaunu iniciatīvu veidošanos.

Viņa norādīja, ka vēsturiskajā Daugavgrīvas cietoksnī tiks izveidoti vairāki savstarpēji saturiski vienoti ciemati:

Pachamama tribe ciemats, turpinot iepriekšējo gadu tradīcijas, pārstāvēs strauji plaukstošo organiski-elektroniskās pasaules mūzikas virzienu, etniskās un tradicionālās mūzikas elementus apvienojot ar mūsdienīgu, dažādu paveidu elektronisko mūziku gan dejošanai, gan mierīgai  baudīšanai. Tajā uzstāsies Latīņamerikas, Eiropas un vietējie mūzikas producenti un dīdžeji. Ciemata muzikālo programmu papildinās tādi seni tautu rituāli, dziednieciskas prakses un citas aktivitātes kā joga, ekstāzes dejas, masāžas, kakao rituāls, acteku tabakas (mapacho) rituāls, Pachamama pagamentos aplis.

Laikmetīgā cirka ciemats apvienosies ar Pachamama Tribe ciematu, iedvesmojoties no festivāla līdzdalības tēmas. Mākslinieki no dažādām pasaules valstīm apmetīsies cietoksnī jau nedēļu pirms festivāla, lai, nojaucot iedomātās robežas starp mākslu žanriem, radītu unikālu, Daugavgrīvas cietokšņa iedvesmotu uzvedumu.

Komētas Akadēmija būs vieta domu eksperimentiem, dzīvām diskusijām un būtisku jautājumu uzdošanai dažādās lekcijās un darbnīcās. Kādas vietējās zināšanas un prasmes tiek aizmirstas globalizācijas laikmetā? Kas notiktu, ja mēs sadarbotos tā vietā, lai domātu tikai par individuāla labuma gūšanu? Kā veidot spēcīgas kustības, kurām ir potenciāls radīt apstākļus, kuros visi dzīvo labāk? Kā izklaidēties atbildīgi? Kā varam stiprināt viens otru, lai iestātos par to, kam mēs ticam? Kā kļūt jūtīgākam pret skatījumiem, kuru mums pašiem trūkst?

Aware House būs vieta elektroniskai deju mūzikai. Te varēs pazust tehno mūzikas labirintos visas nakts garumā un dejojot sagaidīt saules starus sejā.

Komētas kino ciematu veidos neatkarīgo mediju mākslinieku apvienība - Liva Collective. Šeit būs iespējams redzēt instalācijas, performances, fotoizstādes, video projekcijas un dažādu mākslinieku sadarbības eksperimentus.

Higgs Boson ciematā uzstāties ir aicināti mākslinieki, kuri pārstāv dažādus mūzikas žanrus un, iespējams, nāk no pavisam atšķirīgām vidēm. Programma būs muzikāla un starpdisciplināra improvizācija un kā tas pierādījās pagājušajā gadā, šādas līdzdarbošanās rezultāts var būt neprognozējami brīnumains.

Svarīga Komētas daļa ir atbildība par vidi un tās ilgtspējīgu attīstību nākotnē. Festivāla ilgtermiņa mērķi ir atdzīvināt Daugavgrīvas cietoksni kā vietu kultūrai, rosināt publiskas diskusijas par tā nākotnes attīstību un veicināt vietējo kopienu integrāciju un sadarbību, kopīgi veidojot cietokšņa nākotnes vīziju.

Pasākuma infrastruktūra daļēji tiek būvēta no otrreiz pārstrādātiem vai ziedotiem materiāliem, lai skatuves, ekoloģiskās tualetes un dušas var tikt izmantotas citiem pasākumiem. Tiek šķiroti atkritumi, apmeklētāji tiek aicināti ņemt līdzi savus traukus vai izmantot Komētas trauku bibliotēku, lai pēc iespējas samazinātu plastmasas atkritumu radīto piesārņojumu. Festivāla laikā visiem tiek nodrošināts bezmaksas dzeramais ūdens.

Festivāla Komēta pēdējās dienas – svētdienas - programma, kā jau ierasts, visiem interesentiem būs pieejama bez maksas, īpaši aicinot vietējo apkaimju iedzīvotājus kopīgi baudīt mūziku un festivāla atmosfēru, iesaistīties Daugavgrīvas cietokšņa nākotnes veidošanā un izzināt tā vēsturi, apgūt ko jaunu un būt līdzdalīgiem kultūras procesos un norisēs.

Biļetes uz visām festivāla dienām iepriekšpārdošanā - 30 eur

Pērkot vienlaicīgi 5 biļetes uz visām festivāla dienām - 1 biļetes cena - 25 eur

https://www.bezrindas.lv/lv/festivals-kometa-27-29-julijs/4439/29717

Daugavgrīvas un Bolderājas patstāvīgajiem iedzīvotājiem visu dienu biļetes cena - 20 eur. Biļetes varēs iegādāties Daugavgrīvas cietokšņa info centrā, sestdienās un svētdienās no plkst. 10 - 16.

Festivāla laikā, cietokšņa teritorijā būs paredzēta vieta bezmaksas telšu pilsētiņai.

Festivāls notiek ar VKKF, Rīgas Domes IKSD un Britu padomes Latvijā finansiālu atbalstu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja