Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Drīzumā tiks pabeigti JRT konservācijas darbi; turpinās izsludinātais iepirkums par teātra pārbūvi

VAS Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) slēdz līgumu ar AS Būvuzņēmums Restaurators par konservācijas darbu veikšanu un pagaidu jumta izbūvi Jaunā Rīgas teātra (JRT) ēkai Lāčplēša ielā 25, kas atvieglos tālāku būvdarbu norisi un pasargās objektu no laikapstākļu ietekmes. Ēkas konservācija tiks pabeigta tuvāko nedēļu laikā, informē VNĪ valdes loceklis Jānis Ivanovskis-Pigits.

"VNĪ ar pilnu atbildību izturas pret Jaunā Rīgas teātra pārbūves projektu. Visas vēsturiskās vērtības tika saudzīgi demontētas un pārvestas glabāšanai pienācīgos apstākļos vēl pirms ēkai tika demontēts jumts vēl 2019. gada pavasarī. No būvnieka būvlaukumu pārņēmām decembra vidū, līdz ar vienošanos par tiesvedības izbeigšanu. Nekavējoties VNĪ eksperti apsekoja objektu dabā, novērtējot tehnisko stāvokli, uz kā pamata tika izstrādāts konservācijas darbu projekts. Cenu aptaujas rezultātā slēdzam līgumu par pagaidu konservācijas darbiem, kas atvieglos tālāko būvdarbu norisi un aizsargās objektu no laikapstākļu ietekmes. Vienlaikus jāatzīmē, ka vēsturiskās teātra ēkas konstrukciju drošība netiek apdraudēta. Ēka tiks gandrīz pilnībā demontēta - tiks saglabātas tikai divas kāpņu telpas un fasāde, kuru noturēs uz ietves izvietotais fasādes atbalsta rāmis, savukārt visas saglabājamās vērtības ir demontētas jau pērn, tādēļ satraukumam par kultūrvēsturisko vērtību zaudēšanu nav pamata," norāda VNĪ valdes loceklis Jānis Ivanovskis-Pigits.

Konservācijas darbus veic AS Būvuzņēmums Restaurators par 27,8 tūkstoši eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

Patlaban turpinās izsludinātais iepirkums par teātra pārbūvi, kas paredz projekta realizāciju atbilstoši arhitektes Zaigas Gailes iecerei un teātra vajadzībām. Iepirkumā ir iestrādāts "projektē un būvē" princips, kas ļaus pasūtītājam labāk kontrolēt izmaksas, termiņus, kā arī uzlabos darba koordināciju starp pasūtītāju, būvnieku un projektētājiem. Lai samazinātu riskus uz nepamatoti lētu vai nepamatoti dārga piedāvājumu saņemšanu jaunajā iepirkumā, esam paredzējuši to, ka būvniekam ir ne tikai jāuzbūvē Jaunais Rīgas teātris, bet arī turpmākos piecus gadus jāapsaimnieko ēka – tās galvenie inženiertīkli un būtiskākās konstrukcijas (jumts, fasāde, logi). Tas nodrošinās to, ka būvnieks būs ieinteresēts kvalitatīvā būvniecībā, jo turpmāk pašam būs jānodrošina ēkas apsaimniekošana.

Šobrīd piedāvājumu atvēršana paredzēta februāra sākumā. Pretendentu interese ir augsta. VNĪ organizētā objekta apskate bija plaši apmeklēta. VNĪ dara visu, lai šis projekts tiktu pabeigts pienācīgā kvalitātē, lai atbilstoši plānam teātris Lāčplēša ielas namā varētu atgriezties 2022. gada vasarā.

 

 

Top komentāri

apakšuzņēmējs
a
JRT Design & Built iepirkumā startēšot arī citi aarhitekti,- lielveikalu Akropole, Origo, Alfa, Galerija Rīga , Barona Centrs projektu autori,- arhitekti, kuri nav uzzīmējuši nevienu kultūras būvi. Toties viņiem tagad vajag naudu, tādēļ jāgrābj viss , ko var sagrābt. Savukārt JRT un Hermanis un G.Palma teātra speciālistu vietā, iespējams, saņems Maxima un Rimi speciālistus. ))) Apsveicam arī aktierus ar šo burvīgo perspektīvi !
Novērotājs
N
Ko var gribēt no VNĪ iepirkumiem , ja par projekta vadītājiem un iepirkumu sastādītājiem strādā cilvēki, kas nekad (nekad!) nav bijuši saistīti ar būvniecību. Un tie nes atbildību par valstī svarīgākajiem objektiem!!!
Ibio
I
Kurš izvērtēs Z.Gailes ieceri un tās realizējamību esošajā apbūvē?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja