Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs viedtālrunī

No 17. janvāra iPhone lietotājiem lejupielādei bez maksas ir pieejama Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja mobilā lietotne OpenEthnoLV, ko pēc Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja atbalsta fonda pasūtījuma izstrādājis AS RIX Technologies.

Mobilā lietotne ir virtuāla pastaiga pa Latvijas teritoriāli lielāko muzeju, ļaujot apmeklētājiem attēlos apskatīt katru no vairāk nekā 120 muzeja objektiem, izlasīt objekta aprakstu, uzzināt tā izcelsmes vietu un laiku, kā arī gadu, kad tas uzstādīts muzejā. Lai lietotāji neapjuktu virtuāli staigājot pa vairāk nekā 87,66 hektārus plašo muzeja teritoriju, objekti lietotnē, tāpat kā dabā muzejā, izvietoti četros Latvijas novados atbilstoši to izcelsmei. Savukārt mobilās lietotnes karte ļauj muzeja apmeklētājam gan virtuāli, gan klātienē uzzināt objekta atrašanās vietu muzeja teritorijā, pārlūkot maršrutu līdz nākamajam tuvākajam apskates objektam vai atpūtas vietai.

"Jaunā aplikācija būs informācijas avots tiem, kas savos tālruņos meklēs informāciju par Latvijas kultūras objektiem, kā arī reklāma muzejam, kas uzrunās Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas reālos un virtuālos viesus. Lai gan Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs ir viens no retajiem muzejiem, kas apmeklētājiem ir atvērts 365 dienas gadā, tostarp arī svētkos un brīvdienās, tagad, muzeja 90 gadu jubilejas gadā, patiešām varam teikt, ka ikviens pasaules iedzīvotājs, kas izmanto viedtālruni, var apmeklēt muzeju jebkurā laikā," uzsver Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja atbalsta fonda vadītāja Kristīne Kūla.

Lietotne lejupielādei pieejama bez maksas šeit:

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja