Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Festivāls Rīga Jūrmala piedāvās noklausīties klātienē neskanējušo simfonisko orķestru programmas

Lai sniegtu iespēju noklausīties festivāla Rīga Jūrmala 2020. gada vasarā plānotos, bet neatskaņotos koncertus, festivāla organizatori aicinās Rīgas apmeklētājus klausīties simfonisko koncertu programmu ierakstus dabā – Rīgas parkos, skvēros un citās šim mūzikas žanram līdz šim neierastās vietās. Pirmie pasākumi plānoti no 9. līdz 11. jūlijam Rīgas sirdī, skvērā iepretim Latvijas Nacionālajai operai

Vakara gaitā konkrētā norises vieta tiks pārvērsta par krāšņu, skanošu un metaforisku "āra koncertzāli", piedāvājot divas meditatīvas stundas klasiskās mūzikas pavadījumā.

Pretēji klasiskās mūzikas koncertu tradīcijām, kad pasākumi notiek iekštelpās, apmeklētāji tiks aicināti ierasties ar saviem piknika groziem un baudīt simfonisko orķestru audio ierakstus brīvā atmosfērā. Līdzās audio un vizuālajam baudījumam, pasākuma apmeklētāji varēs iepazīties ar papildinošu informāciju par atskaņotajām programmām, to vēsturi un citiem interesantiem faktiem. 

"Pēc vairāku mēnešu piesardzības un atteikšanās no klātienes formāta notikumiem, visticamāk ikviens no mums ar nepacietību gaida, kāda būs šī vasara, kas Rīgā citkārt piedāvājusi dažādus krāšņus kultūras un izklaides notikumus. Lai arī festivāla šīs vasaras koncertu norise ir atcelta, uzskatām, ka rīdzinieki un Rīgas viesi ir pelnījuši piedzīvot muzikāli skaistus un drošus vasaras vakarus pilsētā arī šovasar," saka festivāla Rīga Jūrmala izpilddirektore Zane Čulkstēna. 

"Lai rastu iemeslu iziet no mājas un, iespējams, parādītu Rīgu no pavisam cita skatupunkta, šovasar Rīgas parkus un citas netradicionālas vietas pilsētas apmeklētājiem piedāvāsim iepazīt īpašā atmosfērā caur klasisko mūziku – ļaujot baudīt apkārtējo vidi simfonisko orķestru programmu pavadībā," viņa papildina. 

Plānots, ka pasākumi norisināsies jūlijā un augustā dažādās Rīgas centra norises vietās – skvērā iepretim Latvijas Nacionālajai operai, Kronvalda un citos Rīgas parkos, Andrejsalā un citviet. Festivāla rīkotāji plāno šos notikumus organizēt arī Jūrmalā. 

Informācija par plānoto notikumu kalendāru un norises vietām tiks izziņota drīzumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja