Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Jaunā teātra institūts aicina uz lekciju Kad pasaule brūk, neitralitāte ir smieklīga

Ceturtdien, 7. aprīlī, plkst. 19 Kaņepes Kultūras centrā notiks baltkrievu producentes un cilvēktiesību aktīvistes Evas Ņekļajevas (Helsinki) atvērtā lekcija _Kad pasaule brūk, neitralitāte ir smieklīga. Mākslas institūcijas kā politisku pārmaiņu aģenti: iesaistīšanās stratēģijas, _informēja Latvijas Jaunā teātra institūta pārstāve Laura Stašāne.

Uz atvērto lekciju ir aicināts ikviens interesents, arī tie, kuri nav profesionāli saistīti ar teātri. Lekcija notiks angļu valodā, ieeja - bez maksas. 

Aizvien vairāk mākslinieku un mākslas organizāciju šodien izvēlas tieši iesaistīties politikā. Šis process maina to, kā mēs izprotam mākslas sabiedrisko lomu un rada jaunas subversīvas stratēģijas, kas pārkāpj tradicionālo dalījumu mākslā un aktīvismā. Lekcijā Eva Ņekļajeva runās par šiem procesiem plašākā kontekstā un divām pašas iniciatīvam - Make Arts Policy! un Checkpoint Helsinki

Eva Ņekļajeva ir producente un kuratore no Helsinkiem. Viņas darbības centrā ir brīvības tēma, kuru viņa pēta mākslā, politikā, seksualitātē. Eva ir strādājusi par vizuālās mākslas kuratori, vadošā Helsinku teātra festivāla Baltic Circle māksliniecisko direktori, vadījusi pilsētmākslas un aktīvisma organizāciju Checkpoint Helsinki un nodibinājusi seksualitātes festivālu Wunderlust. Ņekļajeva ir arī aktīva cīnītāja par cilvēktiesībām savā dzimtenē Baltkrievijā, kur viņas tēvs rakstnieks Vladimirs Ņekļajevs ir viens no redzamākajiem prezidenta Lukašenko opozicionāriem. Eva Ņekļajeva ir saņēmusi TINFO (Somijas Teātra informācijas centrs) apbalvojumu par inovatīvu darbu teātrī, Somijas PEN Vārda brīvības balvu, Somijas Seksologu asociācijas balvu par seksuālās labklājības veicināšanu. 

Lekcija ir daļa no profesionālās apmācību programmas Theatre Expanded teātra un citu skatuves mākslas jomu menedžmenta studentiem un jaunajiem profesionāļiem. Uzturoties Rīga, Eva Ņekļajeva vadīs arī divu dienu mācības 20 jaunajiem producentiem no Latvijas un Igaunijas. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja