Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Jauno antropologu lekciju ciklā pulksteņa pagriešanas noslēpumi

Jauno antropologu atvērtais lekciju cikls _Bērzu sula _sadarbībā ar Latvijas Antropologu biedrību trešdien, 16. janvārī, plkst.19 kinoteātrī Kino Bize piedāvā Andra Saulīša pētījuma prezentāciju, pēc kuras klausītājiem būs iespēja dzirdēt Dr. Vjačeslava Kaščejeva komentāru un izvērst plašāku diskusiju par pētītajiem jautājumiem.

Vasaras/Ziemas laiks - kā var "pagriezt" pulksteni?Andris Saulītis, sociālās antropoloģijas maģistrs, Rīgas Stradiņa universitāte; New School for Social Research (Ņujorka) maģistra kandidāts.Kā aizsākās kustība par vasaras laika maiņu un kāpēc šis eksperiments tika ieviests dzīvē 1. Pasaules kara laikā? Un kāpēc to atstāja spēkā 2007. gadā Eiropas Savienības līmenī un Latvija to atbalstīja, kaut gan aptaujās iedzīvotāji pauda noraidošu attieksmi? Andris Saulītis arhīva materiālus par vasaras laika ieviešanu pētījis mazāk kā vēstures dokumentus, bet vairāk kā sociālās izpratnes liecības. Viņu interesē vienkāršs jautājums - kā gan vispār iespējams "pagriezt" pulksteni? Var - pateicoties fizikai, kura mūs nodrošinājusi ar Anrī Puankarē konvencijām un Alberta Einšteina relativitāti. Tās ietekmē lielā mērā nosaka mūsu laika uztveri un ilustrē sociālo un eksakto zinātņu sadarbību.Pēc A. Saulīša uzstāšanās prezentāciju komentēs Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātes Teorētiskās fizikas katedras lektors Dr. Vjačeslavs Kaščejevs.A. Saulītis absolvēja Rīgas Stradiņa universitātes Sociālās antropoloģijas maģistra programmu 2010. gadā. Šobrīd kā Fulbraita stipendiāts papildina zināšanas Ņujorkā, Sociālās antropoloģijas studiju programmā New School for Social Research universitātē.  Ieejas maksa uz atvērto lekciju ciklu ir Ls 3, jauniešiem un senioriem – Ls 2,5. Biļetes katru dienu var iegādāties iepriekšpārdošanā Kaņepes Kultūras centrā no plkst. 16 līdz 21.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skandāli un brīnumi

16. maijā, kad iznāks šis KDi numurs, 77. Kannu kinofestivāls jau būs atklāts un uz Festivāla pils Limjēru zāles skatuves jau būs kāpusi festivāla goda viešņa amerikāņu aktrise Merila Strīpa

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja