Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Kaņepes Kultūras centram aizdomas par kaimiņu iesaisti centra slēgšanā

Nesaskaņotu dokumentu dēļ uz laiku slēgtais Kaņepes Kultūras centrs turpina plānot pasākumus un cer uz ātru situācijas atrisināšanos, lai tuvākajā saviem apmeklētājiem varētu vērt durvis un piedāvāt jaunas izklaides iespējas.

Piektdien, 14. februārī, noskaidrosies, cik ilgi centrs būs slēgts. Iepriekš minētās sešas nedēļas ir maksimālais skaitlis, bet ir visas iespējas, ka durvis varēsim vērt ātrāk, jo mūsu jurists kārto dokumentus un nav pamata centru slēgt ilgāk, aģentūrai LETA skaidroja Kaņepes kultūras centra pārstāve Laura Adamoviča.

Centra darbinieki kā vienu no iemesliem, kāpēc kultūras iestāde ir slēgta, pieļauj kaimiņos esošās mājas īpašnieku aktivitātes - ēka tiek renovēta un tās dzīvokļi drīzumā tiks nodoti pārdošanai.

Aģentūras LETA arhīva informācija liecina, ka centrs, kas atrodas Rīgā, Skolas ielā 15, savu darbību sāka 2011.gada vasaras beigās. Kaņepes Kultūras centrā notiek izklaides un kultūras pasākumi.

"Mēs neesam saistošākie kaimiņi blakus esošajai dzīvokļu jaunbūvei - esam publiski un sabiedriski, turklāt esam pamanījuši, ka mūs nāk "izošņāt", kādi izskatāmies, pat jaunbūvē strādājošie celtnieki," stāstīja Adamoviča.
Viņa atklāja, ka vienīgās aktivitātes, kas šobrīd norisinās Kaņepes kultūras centra telpās, ir tango nodarbības, kuras aizņem divas trīs stundas, jo ir bijusi iepriekšēja vienošanās ar deju pasniedzēju, ka tās atceltas netikšot. "Viss pārējais, ieskaitot kafejnīcu, šobrīd nedarbojas," paskaidroja Adamoviča.

Kā ziņots, centrs slēgts, kad Rīgas būvvalde konstatējusi, ka dokumentos centram nav saskaņotas "pareizās funkcijas".

"Kaņepes Kultūras centrs uz laiku līdz sešām nedēļām diemžēl ir spiests atkal aizvērt durvis, jo izrādās, ka īrējam telpas, kuru reģistrētā funkcija ir dažādu sociālo grupu kopmītnes, kurās nedrīkst baudīt kultūras notikumus publiski. Nezināšana neatbrīvo no atbildības," savā Facebook lapā raksta Kaņepes Kultūras centrs.

Iepriekš Kaņepes Kultūras centram bija "saķeršanās" ar Rīgas Pašvaldības policiju par trokšņošanu un miera traucēšanu, taču policijas piemērotos sodus centrs apstrīdēja tiesā, kas policijas lēmumus atcēla.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja