Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

KDi iesaka: Bahs ir viss, ko mums vajag

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus.

Bahs ir viss, ko mums vajag

Trešdien, 26. aprīlī, Liepājā savas pasaules turnejas koncertu sniegs kolorītākais un ekstravagantākais ērģelnieks pasaulē – 36 gadus vecais amerikānis Kemerons Kārpenters. Agrā jaunībā viņš ir uzstājies arī Rīgas Domā. Mūziķis piedāvās sava albuma All You Need Is Bach programmu. Kemerons Kārpenters spēlēs speciāli viņam ASV kompānijas Marshall & Ogletree uzbūvētās mobilās digitālās ērģeles – tas nav kompakts, bet gan liels instruments, kura "atmiņā" ir semplētas Kemerona Kārpentera iecienīto, dažādās pasaules malās esošo tradicionālo stabuļu ērģeļu skaņas. Baha mūzikai veltīto albumu All You Need Is Bach viņš ierakstījis, spēlējot šo digitālo instrumentu.

Kamerons Kārpenters

Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 26.IV plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–35

***

 

Čaikovska hits

Sestdien, 22. aprīlī, Rīgas kinoteātrī Kino Citadele tiešraidē no Ņujorkas Metropolitēna operas tiks demonstrēts Pētera Čaikovska Jevgeņijs Oņegins. Galvenajās lomās dzirdēsiet soprānu Annu Ņetrebko (Tatjana), baritonu Pēteru Matei (Oņegins) un tenoru Alekseju Dolgovu (Ļenskis). Režisores Deboras Vorneres iestudēto izrādi diriģēs jaunais britu maestro Robins Tičati.

Jevgeņijs Oņegins

Tiešraide Kino Citadele 22.IV plkst. 19.55 (biļetes pārdotas); atkārtojums 31.V plkst. 18.30

Biļetes EUR 14

***

 

Duets

Nepieradinātās mūzikas biedrība Skaņu mežs aicina uz Ņujorkas elektroniskās mūzikas un sintpopa dueta Xeno & Oaklander koncertu. Pirms viesiem ar DJ setu uzstāsies mākslinieks Ģirts Korps, savukārt pēc dueta uzstāšanās – mūziķis un aktieris Toms Auniņš.

Xeno & Oaklander

Klubā One One 22.IV plkst. 21.

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 6–8

***

 

Dzīvnieku draugi

Dziedātājs Igo kopā ar komponistu un pianistu Jāni Strazdu un Liepājas simfoniskā orķestra sitaminstrumentālisti Martu Kauliņu apceļos Latviju ar programmu Suns ar tevi. Koncertu sērija sāksies 21. aprīlī Jaunpilī un noslēgsies 11. maijā Rīgā. Mūziķi turnejā centīsies pievērst uzmanību dzīvnieku aizsardzības tēmai. 50 centu no katras pārdotās biļetes tiks ziedoti dzīvnieku patversmei Ulubele.

Igo

Latvijas turneja 21.IV–11.V

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12–20

***

 

Eksotiskās šausmas

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) un diriģents Ainārs Rubiķis piektdien, 21. aprīlī, piedāvās fascinējošu programmu. Koncerta pirmajā daļā skanēs Jura Karlsona eksotiskais opuss Jāzepa vīzijas, kas glezno Ēģiptes sengadu noslēpumus (solists – baritons Daumants Kalniņš). Otrajā daļā LNSO spēlēs pavadījumu franču kinoimpresionista Žana Epsteina mēmajai filmai Ašeru nama gals (1928), kura uzņemta pēc Edgara Alana Po šausmu stāsta. Scenārija līdzautors ir Luiss Bunjuels. Koncertā filmas skaņuceliņam tiks pielāgoti franču komponistu Kloda Debisī, Dariusa Mijo, Artura Onegēra un Morisa Ravela darbi, kurus atlasījis Ainārs Rubiķis.

LNSO

Lielajā ģildē 21.IV plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–25

***

 

Jauniešu uznāciens

Sestdien, 22. aprīlī, Lielajā ģildē skanēs mūzikla Mana skaistā lēdija asprātīgais koncertuzvedums, kurā piedalīsies Rīgas Doma kora skolas solisti un koris, Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas simfoniskais orķestris, kā arī dejotāji no Rīgas Horeogrāfijas vidusskolas un Latvijas Mūzikas akadēmijas. Izrādes muzikālais vadītājs – Reinis Lapa, režisors – Juris Jonelis.

Mana skaistā lēdija

Lielajā ģildē 22.IV plkst. 18

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 6–10

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja