Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

KDi iesaka: Himnas, kas stiprina garu

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus.

Himnas, kas stiprina garu

Svētdien, 3. novembrī, Arēnā Rīga ar savu jauno šovu uzstāsies angļu dziedātāja Sāra Braitmena, kuru publika visā pasaulē iemīlējusi kā Endrū LoidaVebera labāko mūziklu zvaigzni. Sāra Braitmena iepazīstinās ar pērn izdoto albumu Hymn – tajā iekļautas krāšņas, apgarotas dziesmas, kuru uzdevums ir iepriecināt klausītāju dvēseli šajā drūmajā, sarežģītajā laikā. "Es zināju, ka ieceres realizēšanai man līdzās būs nepieciešams daudz cilvēku. Domājot par albumu, galvā uzreiz dzirdēju kori. Ceru, ka mums ir izdevies radīt kaut ko jaunu un garu stiprinošu. Šīs sajūtas mēģinājām īstenot arī uz skatuves," stāsta māksliniece. Visa programma skan kā himna. Kopā ar Sāru Braitmenu uzstāsies liels koris. Koncertam veidota unikāla gaismu partitūra. Skanēs gan Šūberta Ave Maria, gan hits Time to Say Goodbye, gan mūzikla Operas spoks galvenā ārija.

Sāra Braitmena

Arēnā Rīga 3.XI plkst. 20

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 50,20–151,20

***

Vienoti mīlestībā

Jānis Šipkēvics un domubiedru apvienība Nepāriet otrdien, 5. novembrī, uzstāsies Hanzas peronā Rīgā. Projektā piedalās Alise Joste, Evija Vēbere, Kārlis Josts, Lorete Medne, Matīss Čudars, Miķelis Putniņš, Rūdolfs Dankfelds, Zelma Jēgere un Vladislavs Nastavševs. Kopā māksliniekus ir savedusi mīlestība pret Imanta Kalniņa daiļradi. Viņu izveidotās programmas pamatā ir 1997. gadā tapušais Ainara Mielava un Imanta Kalniņa kopdarbs Par lietām, kuras tā ar nekad nepāriet.

Nepāriet

Hanzas peronā 5.XI plkst. 19

Biļetes aula.lv EUR 23

***

Jādzird

Svētdien, 3. novembrī, Ventspils koncertzālē Latvija pirmo solokoncertu mūsu valstī sniegs neatkarīgās mūzikas aprindās augstu vērtētais kanādiešu dziesminieks, kolektīva Wolf Parade dibinātājs Spensers Krūgs (agrāk – Moonface). Vakara īpašais viesis – Kārlis Kazāks.

Spensers Krūgs

Ventspils koncertzālē Latvija 3.XI plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 17

***

Dīva un maestro

Mūzikas namā Daile notiks dziedātājas Ances Krauzes un maestro Raimonda Paula programmas Sasala jūrīna pirmatskaņojums. Tajā iekļautas tautasdziesmu apdares, melodijas no teātra izrādēm un dziesmas, kuras maestro komponējis Ancei Krauzei. Pie klavierēm – autors. Pavadošajā grupā spēlēs Elza Siliņa (vijole), Raimonds Macats (taustiņinstrumenti), Oskars Sproģis (bass) un Artis Orubs (sitaminstrumenti).

Koncerts

Mūzikas namā Daile 1.XI plkst. 19, 2.XI plkst. 18, 13., 14.XI plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–29

***

Klusuma skaņas

Pirmizrāde klusumā divām aktrisēm un 75 skatītājiem – tā tiek pieteikts Krievijas režisora Vsevoloda Ļisovska eksperimentālais jauniestudējums Situāciju komēdija Ģertrūdes ielas teātrī. Izrādē spēlēs aktrise un režisore Ināra Slucka un horeogrāfe un dejotāja Jana Jacuka. "Divas aktrises nedēļas garumā fiksē ārēji un iekšēji piedzīvoto. Pēc tam uz skatuves klusējot mēģina viena ar otru tajā dalīties, bet skatītājs redz ne tikai klusējošo dialogu, bet arī uz sienas projicētās aktrišu piezīmes," stāsta režisors. Ideja veidot Situāciju komēdiju radusies pēc tam, kad 2019. gada aprīlī Vsevolods Ļisovskis viesojās Ģertrūdes ielas teātrī ar izrādi Klusēšana par izvēlēto tēmu.

Situāciju komēdija

Ģertrūdes ielas teātrī 3.XI, 4.XII plkst. 19

Biļetes biletes.git.lv EUR 12

***

Nepārspējamā Milēna

Jutekliskā franču dīva Milēna Fārmere šovasar sniegusi deviņus grandiozus koncertus Parīzes stadionā La Défense Arena. Viņa uzstājas reti, nekomunicē ar faniem sociālajos tīklos, viņai pat nav oficiālas mājaslapas, tomēr Milēna Fārmere saglabā fenomenālu popularitātes līmeni. Nākamajā ceturtdienā, 7. novembrī, kinoteātros visā pasaulē, arī Rīgā, tiks demonstrēts viņas Parīzes šova ieraksts.

Koncertfilma

Kinoteātrī Kino Citadele 7.XI plkst. 20

Biļetes EUR 11,20

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja