Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

KDi iesaka: Jubilejas svinības trijās daļās

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Notikums. Svētdien, 24. jūlijā, Ventspilī tiks atzīmēta koncertzāles Latvija trešā dzimšanas diena. Koncertiestudējumu trijās daļās sagatavojusi režisore Laura Groza un mākslinieku tandēms Mareunrol’s – tajā būs gan performatīvs komentārs par pandēmijas laika novērojumiem, gan atskats uz mūzikas un vizuālās mākslas saplūsmes notikumiem, kas piedzīvoti koncertzālē. Koncertā uzstāsies pianists Reinis Zariņš, Jubilejas kvartets (vijolnieces Dina Dorofejeva un Kristīna Zeltkalne, altiste Helēna Navicka un čellists Pēteris Ozoliņš), koris Ventspils un diriģents Aigars Meri. Par koncerta kulmināciju kļūs britu ērģelnieka Džeimsa Makvinija un amerikāņu komponista Tristana Periča uzstāšanās. Viņi izpildīs opusu Nebeidzama nogāze/Infinity Gradient – darbu stabuļu ērģelēm un simt skaļruņiem.

Koncerts 
Ventspils koncertzālē Latvija 24.VII plkst. 17
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12–18 

***

Britu muzikālā teātra aktieris Ērls Kārpenters dziedās Jūrmalā. Publicitātes foto 

Klasika. Piektdien, 22. jūlijā, Jūrmalas festivālā notiks pianistu Sergeja, Andreja un Georgija Osokinu koncerts. Viņiem pievienosies kamerorķestris, programmā – Bēthovens, Šopēns, Rahmaņinovs, Bahs, Mocarts un Lutovslavskis. Savukārt sestdien, 23. jūlijā, skanēs Brodvejas mūziklu izlase – uz skatuves kāps britu dziedošie aktieri Sāra Foksa un Ērls Kārpenters. Pie Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra pults stāsies britu diriģents Roberts Pērviss. 

Koncerti 
Dzintaru koncertzālē 22., 23.VII plkst. 20
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 25–40

***

Džezs. No 21. līdz 23. jūlijam notiks 24. Saulkrastu džeza festivāls. Programmā – pašmāju un ārzemju mūziķu koncerti, meistarklases un konkursa Baltijas bundzinieku līga fināls (pilns grafiks – saulkrastijazz.lv). 

Festivāls 
Saulkrastos 21.–23.VII
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 25–60

***

"Atkalsatikšanās ar klausītājiem ir satraucošs mirklis mums pašiem," apgalvo Prāta vētras dalībnieki. Publicitātes foto 

Šovs. Sestdien, 23. jūlijā, Lielupes pļavā pretī Jelgavas pilij grupa Prāta vētra sāks Latvijas turneju Gads bez kalendāra. Koncerti notiks 30. jūlijā Valmierā, 6. augustā Daugavpilī, 13. augustā Ventspilī un 20. augustā Mežaparka Lielajā estrādē. "Mums būs pieci vasaras vakari kopā ar draugiem un mīļajiem. Atkalsatikšanās ar klausītājiem ir satraucošs mirklis mums pašiem. Tā būs iedvesmojoša sadziedāšanās!" sola mūziķi.

Prāta vētra
Jelgavā 23.VII plkst. 20
Biļetes eKase.lv EUR 35–50

***

Tradīcija. Sestdien, 23. jūlijā, notiks Dundagas sklandraušu festivāls. Līdz pat rīta ausmai šeit gaidāmi 25 pasākumi, kuros varēs baudīt daudzveidīgu kultūras programmu, sklandraušu gadatirgu un kopā būšanas prieku. Plkst. 12 Dundagas evaņģēliski luteriskajā baznīcā skanēs ērģelnieces Ilzes Reines un dziedātājas Jolantas Strikaites-Lapiņas koncerts, kas veltīts baznīcā aplūkojamās Jaņa Rozentāla altārgleznas Lieldienu rīts 110. gadadienai. Programmā iekļauti latviešu komponistu opusi, kas sumina Dundagu un pieskaras augšāmcelšanās tēmai. No plkst. 13 sklandraušu festivāls turpināsies Dundagas pils parka estrādē, pilī un tās apkārtnē. Programmu noslēgs grupas Pērkons koncerts un zaļumballe kopā ar grupu Tālbraucēji.

Sklandraušu festivāls
Dundagā 23.VII 

***

Čelliste Margarita Balanas piedalīsies koncertā Dzimuši Latvijā. Foto – Bendžamins Īlovega

Mūzika. Svētdien, 24. jūlijā, Jūrmalas festivālu noslēgs koncerts Dzimuši Latvijā. Tajā muzicēs mākslinieki, kuri spilgti ir apliecinājuši savu talantu Latvijā un pasaulē: tenors Aleksandrs Antoņenko, soprāns Ilze Grēvele-Skaraine, pianisti Evelīna Jēkabsone un Georgijs Osokins, čelliste Margarita Balanas, sitaminstrumentāliste un balerīna Sonja Misiņa. Jūrmalas festivāla orķestri diriģēs Ainārs Rubiķis. 

Koncerts
Dzintaru koncertzālē 24.VII plkst. 20
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–35

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja