Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

KDi iesaka: Kamermūzikas apskāvienos

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Kamermūzikas apskāvienos

No 11. līdz 20. oktobrim Rīgā, Siguldā, Jūrmalā, Limbažos, Preiļos un Lūznavā skanēs Rudens kamermūzikas festivāla koncerti. Šovakar, 11. oktobrī, Lielajā ģildē festivālu atklās orķestris Sinfonietta Rīga austriešu vijolnieka un diriģenta Tomasa Cētmaira vadībā. Programmā – angļu meistara Bendžamina Britena Dubultkoncerts (Tomass Cētmairs spēlēs duetā ar altisti Rūtu Killiusu), franču baroka komponista Žana Ferī-Rebela Les élémens un Vīnes klasiķa Jozefa Haidna 92. jeb Oksfordas simfonija. Piektdien, 12. oktobrī, Mazajā ģildē muzicēs Londonas filharmonijas orķestra čellu grupas koncertmeistare Kristīne Blaumane un Londonas Gildholas Mūzikas un drāmas skolas Klavieru katedras profesore Katja Apekiševa. Viņu izpildījumā skanēs Bēthovena, Debisī, Kuperēna, Šopēna un Gundegas Šmites opusi.

Festivāls

Koncerti 11.–20.X

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–25 

***

 

Sonāšu vakars 

2020. gadā tiks svinēta Ludviga van Bēthovena 250. dzimšanas diena, un Latvijas klausītājiem tiek piedāvāta iespēja vairākos koncertos noklausīties visas komponista klaviersonātes. Sestdien, 13. oktobrī, Dzintaru koncertzālē savu Bēthovena sonāšu interpretāciju piedāvās pianists Reinis Zariņš. Skanēs Bēthovena jaunības gados komponētā, Jozefam Haidnam veltītā 2. sonāte un nelielā 10. sonāte, kā arī viena no tehniski sarežgītākajām dramatiskā perioda kompozīcijām – 21. sonāte, saukta arī par Auroru.

Reinis Zariņš

Dzintaru koncertzālē 13.X plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–15

***

 

Enerģija 

Trešdien, 17. oktobrī, klubā Palladium pirmo reizi Latvijā uzstāsies neordinārais 28 gadus vecais kanādiešu dziesminieks un multiinstrumentālists Maks Demarko. Viņa mūzikā ir gan folkroka, gan džeza elementi. Uz skatuves Maks Demarko apbur ar savu enerģiju un humora izjūtu.

Maks Demarko

Klubā Palladium 17.X plkst. 20.

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 40

***

 

Islandieši nemelo

Sestdien, 13. oktobrī, klubā Palladium mūs gaida kārtējā tikšanās ar Latvijā iemīļoto islandiešu alternatīvās elektroniskās mūzikas apvienību GusGus. Grupa iepazīstinās ar sava jaunākā albuma Lies Are More Flexible materiālu. GusGus dalībnieki kopš 90. gadiem brīvi eksperimentē ar dažādiem elektroniskās un deju mūzikas stiliem, un šis albums nav izņēmums. Tajā ir saklausāma italo disco un house ietekme.

GusGus

Klubā Palladium13.X plkst. 20

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 29–35

***

 

Garīgā auglība

Trešdien, 17. oktobrī, Jelgavas Kultūras namā izskanēs simtgades projekta Latvijas gredzens noslēdzošais posms Zemgales gredzens, kura koncepcija īstenosies kino koncertā Vēstures palos. Tajā piedalīsies Latvijas Radio koris un diriģents Sigvards Kļava, Latvijas Radio bigbenda grupa, mūziķi Oskars un Raimonds Petrauski, dejotāji Lilija Lipora un Guntis Spridzāns. Libretu radījusi dzejniece Inese Zandere. Koncerta emocionālā kulminācija ir Knuta Skujenieka dzeja, kas skan Pētera Vaska mūzikā. Uzveduma režisors – Roberts Rubīns.

Vēstures palos

Jelgavas Kultūras namā 17.X plkst. 19, Vidzemes koncertzālē Cēsis 19.X plkst. 19, Latgales vēstniecībā Gors 26.X plkst. 18, Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 2.XI plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 13–15

***

 

Apspēlējot klavieres

Sestdien, 13. oktobrī, koncertzālē Cēsis uzstāsies Brazīlijas mūziķu apvienība Brazil PianOrquestra. Četri pianisti un perkusionists piedāvā šova elementiem bagātu muzikālo eksperimentu desmit rokām un vienām klavierēm. Grupa atskaņo klasisko un laikmetīgo brazīliešu mūziku un pophitus, gan spēlējot uz taustiņiem, gan sitot ritmu pa klavieru korpusu, gan izvietojot dažādus priekšmetus uz instrumenta stīgām.

Brazil PianOrquestra

Vidzemes koncertzālē Cēsis 13.X plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–15

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja