Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

KDi iesaka: Poētiskā tikumības pārbaude

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus.

Poētiskā tikumības pārbaude

Sestdien, 14. decembrī, Dirty Deal Teatro notiks režisores Kristas Burānes dokumentālā dzejas iestudējuma Netikumīgie pirmizrāde. Darbs vēsta par mūsdienu jauniešiem, viņu pieaugšanu, attiecībām ar skolu, audzināšanu un brīvību. Viens no uzveduma veidošanas stimuliem ir bijis Saeimas 2015. gadā pieņemtie t. s. tikumības grozījumi Izglītības likumā. Izrāde ir veidota kā divu reālu astoto klašu skolēnu portretu galerija dzejas formā. Ar jauno dzejnieku Kirila Ēča, Marijas Luīzes Meļķes un Raimonda Ķirķa vārdu triepieniem gleznotas skolēnu domas, pieredze, jūtas un sapņi. Dzejnieki izvēlējušies dažādas portretēšanas metodes, vienlaikus risinot jautājumu par to, kas ir un kāda var būt dzeja. Pieaugušo balsi izrādē pārstāv skolotāju koris, kura tekstus radījuši Agnese Krivade un Kārlis Vērdiņš. Izrādē spēlē Marija Luīze Meļķe, Raimonds Ķirķis un Reinis Boters.

Netikumīgie

Dirty Deal Teatro 14.XII plkst. 19; 15.XII plkst. 14; 10., 11., 12.I plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15

***

Vāgnera balss

Svētdien, 15. decembrī, vienīgo reizi šajā sezonā Latvijas Nacionālajā operā skanēs Riharda Vāgnera Tanheizers. Izrādē, ko diriģēs Mārtiņš Ozoliņš, būs izcils solistu sastāvs. Titullomu atveidos viens no pieprasītākajiem Vāgnera mūzikas interpretiem tenors Stefens Gūlds, kurš regulāri dzied Baireitas festivālā. Elizabetes lomā iejutīsies soprāns Liene Kinča, Venus būs mecosoprāns Julianna Bavarska. Volframa lomā – Rihards Mačanovskis.

Tanheizers

LNO 15.XII plkst. 17 Biļetes pārdotas

***

Jaunie

Uzreiz pēc iestudējuma Bītlu jaunais albums pirmizrādes režisors Alvis Hermanis piedāvā vēl vienu darbu ar Latvijas Kultūras akadēmijas Jaunā Rīgas teātra studijas 2. kursa studentiem – Svaigās asinis. Abās izrādēs līdzās jauniešiem spēlē Ģirts Krūmiņš.

Svaigās asinis

JRT 18., 19.XII plkst. 19, 11.I plkst. 18, 15.I, 18., 19.II plkst. 19

Biļetes pārdotas

***

Virtuālais rokenrols

Pirmdien, 16. decembrī, vairāk nekā 600 kinoteātros 27 valstīs, arī Latvijā, ekskluzīvā seansā tiks izrādīta filma par britu virtuālo grupu Gorillaz, kuru dibinājis mūziķis Deimons Albarns un mākslinieks Džeimijs Hjūlets. Filma Gorillaz: Reject False Icons, kurā būs redzami ne tikai virtuāli tēli, bet arī daudzi mūsdienu izcilākie mūziķi, vēsta par albumu Humans un The Now Now tapšanu, kā arī grupas koncertturneju.

Gorillaz

Kino Citadele 16.XII plkst. 19.30

Biļetes EUR 11,20

***

Taisnības meklējumi

Režisore Daiga Kažociņa Nacionālajā teātrī iestudējusi Jasmīnas Rezā komēdiju Slaktiņa dievs. Kādas situētas ģimenes 11 gadu vecā atvase skolā sadevusi pa seju otras tikpat situētas ģimenes 11 gadu vecajam puikam. Taisnības meklējumos abi pāri apmaldās pārliecībā, kā audzināt bērnus, kas ir ģimene un kāda ir pasaules kārtība. Šis stāsts ir par vecākiem, par to, cik ļoti gribam būt civilizēti, un par to, ka katram vienmēr būs sava taisnība. Izrāde risina globālas mūsdienu sociālās un kultūras problēmas. Uz skatuves tas izteikts vieglā, asprātīgā spēles formā. Lomās: Evija Krūze (Skulte), Inga Misāne-Grasberga, Mārtiņš Egliens un Jānis Āmanis.

Slaktiņa dievs

Nacionālā teātra Jaunajā zālē 18., 19., 27., 30.XII, 3.I plkst. 18.30

Biļetes pārdotas

***

Jūs būsiet transā

Sestdien, 14. decembrī, Ventspils koncertzālē Latvija uzstāsies britu čellists, elektroniskās mūzikas mākslinieks un komponists Olivers Koutss. Viņš izpaužas visdažādākajos mūzikas žanros. Koncertos Olivers Koutss pārsteidz ar elektroniski modificēta čella spēli, viņa melodijas ieskauj klausītāju no visām pusēm. Kritiķi raksta, ka Olivers Koutss ierauj publiku skaistas mūzikas truša alā un ieved transā.

Olivers Koutss

Ventspils koncertzāles Latvija Mazajā zālē 14.XII plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15

 

 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja