Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

KDi iesaka: Seši esamības portreti

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus.

Divos vakaros – 21. un 27. augustā – Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē kamerorķestris Sinfonietta Rīga piedāvās aizraujošu ceļojumu smalko muzikālo attiecību pasaulē. Sešas vīzijas – seši esamības portreti. Sešos atšķirīgos sastāvos orķestra mūziķi ielūkosies Sergeja Prokofjeva, Džona Adamsa, Volfganga Amadeja Mocarta, Igora Stravinska un Kloda Debisī mazās formas partitūrās. Pie diriģenta pults stāsies Jānis Stafeckis un Normunds Šnē (attēlā). Koncertā 21. augustā skanēs Stravinska Pūšaminstrumentu oktets, Prokofjeva Kvintets solminorā un Adamsa opuss John’s Book of Alleged Dances. 27. augusta programmā – Adamsa Shaker Loops pārlikumā stīginstrumentu septetam, Mocarta Pirmais flautas kvartets un Debisī Mazā svīta pārlikumā pūšaminstrumentu kvintetam.

Sinfonietta Rīga
Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē 21., 27.VIII plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15

***

Ceturtdien, 20. augustā, 23. Starptautiskajā garīgās mūzikas festivālā notiks gruzīnu komponista Gijas Kančeli piemiņas koncerts. To diriģēs Māris Sirmais, kuru ar Kančeli vienoja draudzība ilgu gadu garumā. Programmā – komponista pēdējais darbs Tsutisopeli vīru korim un trompetei (spēlēs Jānis Porietis) un vokālinstrumentālais opuss Styx, kā arī Riharda Dubras jaundarbs, kas veltīts Gijas Kančeli piemiņai. Koncertā piedalīsies koris Latvija un Liepājas simfoniskais orķestris.

Koncerts
Rīgas Domā 20.VIII plkst. 20
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 20

***

Hiphopa zvaigzne Ozols sniegs trīs koncertus Rīgā. Pateicoties viesmāksliniekiem (Eliots, Melikols, Fiņķis un PRAGAII, Tehnikums, Viņa, Prusax), katrs vakars atšķirsies no iepriekšējā, un viņi būs tie, kas zināmā mērā noteiks koncerta virzību un skanējumu.

Ozols
Kvartālā Sporta2 21.–23.VIII plkst. 18
Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 18–40

***

22. augustā Liepājā dziedātāja Jolanta Gulbe-Paškeviča izpildīs pašmāju autoru dziesmas, kas ir iekļautas viņas jaunajā albumā Gaisma krīt. To vidū ir Imanta Kalniņa un Vizmas Belševicas Dūdieviņš, Aigara Voitišķa un Viktora Kalniņa Cik savādi gaisma krīt, Mārtiņa Brauna un Jāņa Petera Dziesma par spēli, Raimonda Paula un Jāņa Petera Ja tevis nebūtu. Aranžējumu autori ir pati dziedātāja un pianists Kristaps Vanadziņš.

Koncerts
Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 22.VIII plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–30

***

Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) festivāls Vasarnīca notiks no 21. līdz 23. augustam Ventspils koncertzālē Latvija. Programmā – klasiskā un neakadēmiskā mūzika, izrādes visai ģimenei un improvizācijas meistarstunda. Festivālu 21. augustā atklās Jāņa Retenā diriģētais koncerts uz amfiteātra brīvdabas skatuves (to varēs apmeklēt bez maksas), skanēs Džordža Gēršvina, Djūka Elingtona, Skota Džoplina un Kola Portera darbi. 22. augustā Guntis Kuzma diriģēs Filipa Glāsa un Niko Mjūlija mūziku. LNSO mākslinieciskā vadītāja Andra Pogas diriģētajā koncertā 23. augustā dzirdēsiet Raimonda Paula un Gijas Kančeli opusus. Pie klavierēm būs pats Maestro.

Vasarnīca
Ventspils koncertzālē Latvija 21.–23.VIII
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–70 (tiešsaistes biļete EUR 7)

***

Svētdien, 23. augustā, Cēsu Mākslas festivāls godinās teātra kritiķes Silvijas Radzobes piemiņu ar īpašu performanci Silvijai Radzobei veltīta basketbola spēle ar Latvijas garāko aktieru piedalīšanos. Tās režiju veido Valters Sīlis. Akcijā atspoguļosies Silvijas Radzobes kaislīgā mīlestība pret teātri, basketbolu un dālijām. Dalībnieku vidū būs pašmāju sportiskākie aktieri un basketbolists Dāvis Bertāns.

Performance
Cēsu sporta kompleksā 23.VIII plkst. 20
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja