Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

KDi iesaka: Vakars ar klasiķiem

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Estrāde. Kad vienā programmā spēkus apvieno Maestro Raimonds Pauls un aktieris Andris Keišs, skatītāji var būt pārliecināti, ka viņus gaida aizraujošs mūzikas un teātra vakars vislabākajā kompānijā. Klasiķu jaunajai programmai, kas tiks spēlēta Mūzikas namā Daile, ir ironisks nosaukums Vīrieši labākos gados. Tiek solīts, ka Maestro dziesmas un Andra Keiša aktiermeistarību tajā varēs iepazīt pavisam citā gaismā.

Vīrieši labākos gados

Mūzikas namā Daile 5., 6., 13., 14.IV plkst. 18

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 30–50 

***

Latvijas Radio koris un kamerorķestris Sinfonietta Rīga diriģenta Sigvarda Kļavas vadībā atskaņos Pētera Vaska mūziku. Foto – Ilmārs Znotiņš

Klasika. Lielajā piektdienā, 7. aprīlī, Rīgas Domā uzstāsies Latvijas Radio koris un kamerorķestris Sinfonietta Rīga diriģenta Sigvarda Kļavas vadībā. Programmā Miserere satiksies divi garīgā ceļa gājēji mūzikā – Pēteris Vasks un poļu skaņradis Kšištofs Pendereckis (1933–2020), kura daiļrade 60. gados būtiski ietekmēja Vaska radošo pasauli. Penderecka sakrālos kora darbus caurstrāvo cilvēka iekšējā grēksūdze, atklāsmes spēks un spēja ieraudzīt žēlsirdību ciešanās – tas ir arī Kristus ciešanu laika vēstījums, kas kļuvis par dziļāko mīlestības apliecinājumu visiem ticīgajiem. Skanēs Penderecka kormūzikas opusi De Profundis, Misere mei Deus, Et in Pulveram, Veni Creator un Agnus Dei, kā arī Vaska darbs stīgām Musica serena un lūgšanas korim un stīgu orķestrim Da Pacem Domine un Mein Herr und mein Gott.

Koncerts

Rīgas Domā 7.IV plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 20

***

Soprāns Jolanta Strikaite piedalīsies Kārļa Lāča simfonijas Krusta ceļš atskaņojumā. Publicitātes foto 

Klasika. Zaļajā ceturtdienā, 6. aprīlī, Liepājā notiks koncerts, kurā Liepājas simfoniskais orķestris, Valsts akadēmiskais koris Latvija, soprāns Jolanta Strikaite un saksofonists Dāvis Jurka diriģenta Māra Sirmā vadībā atskaņos gaišuma un smeldzes piepildīto Kārļa Lāča simfoniju Krusta ceļš. Klavieru partiju spēlēs pats autors. Šajā darbā Kārlis Lācis ir aprakstījis visas pieturas Kristus ciešanu ceļā. Programmas ievadā – Adagietto no Gustava Mālera Piektās simfonijas.

Koncerts

Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 6.IV plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–15 

***

Duets. Lielajā piektdienā, 7. aprīlī, Dzintaru koncertzālē skanēs garīgā mūzika soprāna Elīnas Šmikus un pianista Vestarda Šimkus izpildījumā. Programmā – Edvards Grīgs, Fransiss Pulenks, Gabriels Forē, Kamils Sensānss, Roberts Štolcs un Rihards Dubra. 

Koncerts

Dzintaru koncertzālē 7.IV plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15 

***

Pirmizrāde. Režisors Viesturs Kairišs Rīgas Krievu teātrī ir iestudējis Viljama Šekspīra Hamletu. Titullomā – Maksims Busels. Izrādei dots apakšvirsraksts Kara laika hronika. Viesturs Kairišs saka: "Lugas darbība risinās valstī, kas joprojām izmanto indi, lai tiktu galā ar saviem politiskajiem oponentiem. Tā ir valsts, kurā nepilnvērtības kompleksu nomākta viduvējība var kļūt par karali un kura visu dara pēdiņās un nesauc lietas īstajos vārdos. Varbūt tāda valsts nemaz neeksistē? Hamlets cenšas izdibināt patiesību aiz melu, liekulības un puvuma fasādes, bet viņš nevar zināt, kad un kur nākamreiz tiks izmantota inde."

Hamlets

Rīgas Krievu teātrī 5.–7.IV plkst. 19, 8.IV plkst. 18, 21., 29.IV plkst. 19 

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 15–40 

***

Valmieras teātra jauniestudējuma Paolo un Frančeska vizuālais tēls. Publicitātes foto 

Pirmizrāde. Režisore Indra Roga Valmieras teātrī ir iestudējusi Dona Nigro lugu Paolo un Frančeska. 1275. gadā Džovanni Malatesta apprecējās ar Frančesku, Gvido de Polentas meitu. Pēc vienpadsmit gadiem Džovanni atklāja melus, kurus visu šo laiku no viņa bija slēpusi Frančeska un viņa jaunākais brālis Paolo. Lomās: Ieva Estere Barkāne, Artis Jančevskis, Meinards Liepiņš, Klinta Reinholde, Sandis Runge un Krišjānis Strods. 

Paolo un Frančeska

Laikmetīgās mākslas telpā Kurtuve Valmierā 6.IV plkst. 18.30, 8.IV plkst. 13, 11.IV plkst. 18.30

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 22–23

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja