Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

KDi iesaka: Vakars Šūberta kompānijā

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Vakars Šūberta kompānijā

Atzīmējot albuma In Schubert’s Company iznākšanu, altists Maksims Risanovs un kamerorķestris Sinfonietta Rīga uzstāsies Daugavpils Vienības nama koncertzālē (7.XII) un Vidzemes koncertzālē Cēsis (9.XII). Ierakstu kompānijas Onyx izdotajā dubultdiskā iekļauti Franča Šūberta opusi – Polonēze Sibemolmažorā, divas sonātes altam un klavierēm, Dobrinkas Tabakovas aranžija solodziesmai Leijerkastnieks no cikla Ziemas ceļš un mocartiski rotaļīgā 5. simfonija Sibemolmažorā. Pērn Rīgā ierakstītajā albumā iemūžinātas arī mūsdienu autoru Sergeja Ahunova, Leonīda Desjatņikova un Dobrinkas Tabakovas kompozīcijas, kas veltītas Šūberta piemiņai. Koncertā skanēs daļa no albumā iekļautajiem darbiem, kā arī Šūberta Nepabeigtā simfonija.

Koncerts
Daugavpilī 7.XII plkst. 18,
Cēsīs 9.XII plkst. 19
Biļetes EUR 3 (Daugavpilī), EUR 10–18 (Cēsīs)

***

Mūsdienu šķīstītava

Gleznotājas Frančeskas Kirkes jaunākā personālizstāde Somebody ir  veltījums "pārvietotām personām". Vairākus gadus viņa krājusi vizuālus novērojumus, kas ir saistīti ar bēgļu krīzi, cilvēku masu pārvietošanos un pārvietošanu – situāciju, kas atgādina šķīstītavu. "Izstāde uzdod jautājumu, vai tad, kad vizuālās informācijas apjoms ir tik milzīgs, vērotāja uztvere un līdzpārdzīvojums nenonivelējas," skaidro māksliniece.

Frančeska Kirke
Izstāde Somebody
Galerijā Māksla XO 7.XII–9.I

***

Priekā!

Šovakar Mūzikas namā Daile notiks režisores Māras Ķimeles iestudētais koncertuzvedums, kas veltīts komponista Artura Maskata 60. dzimšanas dienai. Piedalīsies Latvijas Radio koris Sigvarda Kļavas vadībā, dziedātājs Daumants Kalniņš, akordeonists Artūrs Noviks u. c.

Arturs Maskats
Mūzikas namā Daile 7.XII plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–25

***

Ar teātri ir par maz

Režisors Valters Sīlis Nacionālajā teātrī iestudējis mūsdienu britu dramaturga Dankana Makmilana lugu Cilvēki, lietas un vietas. Tās varone savu talantu realizē uz skatuves, taču ar teātri ir par maz. Bēgšanai no dzīves viņa izmanto narkotikas, un to spēks izrādās lielāks par pašas gribu – izrāde ir jāpārtrauc, teātris jāatstāj. Lomās: Maija Doveika, Lāsma Kugrēna, Juris Lisners, Uldis Anže u. c.

Cilvēki, lietas un vietas
Nacionālajā teātrī 7., 11., 12.XII plkst. 19, 16.XII plkst. 18
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 3–22

***

Gaismu sagaidīsim

Festivālu Eiropas Ziemassvētki, kas turpināsies līdz 29. decembrim, piektdien, 8. decembrī, Rīgas Sv. Jāņa baznīcā atklās Rīgas Domas zēnu koris, diriģents Mārtiņš Klišāns un ģitārists Kaspars Zemītis. Tas būs ceļojums uz renesanses laika Angliju: skanēs motetes, kuras komponējuši Viljams Bērds un Tomass Taliss, kā arī Džona Daulenda un Tomasa Kempiona mūzika. Programmu kuplinās Kaspara Zemīša zēnu korim un elektriskajai ģitārai komponētā Adventes dziesmu cikla Gaismu gaidot pirmatskaņojums. Programma būs dzirdama arī Dzintaru koncertzālē (15.XII), Teātra namā Jūras vārti Ventspilī (19.XII), Vidzemes koncertzālē Cēsis (23.XII) un Liepājas koncertzālē Lielais dzintars (14.I).

Koncerts
Rīgas Sv. Jāņa baznīcā 8.XII plkst. 19
Biļetes pārdotas

***

Sakrālā vitalitāte

Svētdien, 10. decembrī, Rīgā notiks jauniešu kora Kamēr… albuma Pelēcis. Plakidis. Kamēr… atvēršanas koncerts. Disks ir izdots komponistu Georga Pelēča un Pētera Plakida jubilejas gada zīmē. Tas aicina ļauties meistaru radītās kormūzikas meditatīvajam, dziļi personiskajam valdzinājumam. Albumā savienojas sakrālā tematika, tautasdziesmu vitalitāte un izcilāko latviešu dzejnieku lirika.

Kamēr...
Sv. Marijas Magdalēnas baznīcā 10.XII plkst. 19.30
Ieeja par ziedojumiem

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja