Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

KKC aicina māksliniekus pieteikties Rīgas performanču dienai

Kaņepes Kultūras centrs līdz 18. maijam aicina vietējos māksliniekus pieteikties dalībai radošajās performanču darbnīcās, kuras vadīs mākslinieki no Ukrainas, Polijas, Latvijas un Izraēlas, lai mācību proces rezultātā izveidotu unikālu perfomanci, informēja centra pārstāve Sanita Rībena.

Darbnīcas notiks no 7. līdz 10. jūnijam, to  laikā notiks gan teorētiskas nodarbības, gan dalīšanās pieredzē, gan praktisku uzdevumu pildīšana, lai mācību porcesa rezultātā kopīgi izveidotu unikālu performanci. Darbnīcas vadīs Marta Bosowska (Polija), Kineret Haya Max (Izraēla), Gundega Evelone (Latvija), Yaryna Shumska (Ukraina).

Darba process notiks angļu valodā. 

“Pirmo Rīgas performanču dienu tēma ir vietas sajūta. Genius loci, kas ir šī pasākuma kodētais nosaukums,  latīņu valodā nozīmē "vietas gars".  Senie romieši uzskatīja, ka katrai vietai ir savs gars unikāla enerģija,” stāsta Kaņepes Kultūras centra vadītāja Liene Jurgelāne, “Katras vietas enerģijas veidošana sākas ar indivīdu. Vieta ir vairāk nekā cilvēka emocionālā un kognitīvā pieredze, tā sevī ietver arī kultūru, uzskatus un praksi. Performancē vieta / telpa ir viens no galvenajiem elementiem, tāpēc mākslinieki pētīs šo elementu padziļināti.”

Paralēli radošajām darbnīcām notiks arī semināri, lekcijas, video seansi un publiskas viesmākslinieku performances. Darbnīcās varēs piedalīties tikai tie apstiprinātie Rīgas performances dienas dalībnieki, savukārt vakara lekcijas un kino seansi būs pieejami ikvienam interesentam.

Visi Rīgas performanču dienas pasākumi ilgs piecas dienas, no 7. līdz 11. jūnijam,  darbnīcas notiks no rīta līdz vakaram, savukārt publiskās lekcijas un kinoseansi vakaros. Mācību procesa laikā dalībnieki kopā ar pasniedzējiem radīs unikālu performanci, kas skatītājim tiks demonstrēta 10. jūnijā Kaņepes Kultūras centrā.

Pieteikumu anketa ir pieejama šeit https://www.surveymonkey.com/r/JGVRYJK

 

 

 

 

 

Top komentāri

Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
KKC aicina māksliniekus ŠĀDĀ CIRKĀ PAKARTIES !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja