Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Konkursā H&M Design Award uzvar Sabīne Skarule

Konkursā H&M Design Award uzvarējusi un galveno balvu 50 000 eiro vērtībā saņem Antverpenes Karaliskās mākslas akadēmijas absolvente Sabīne Skarule.

H&M Design Award notiek jau devīto gadu, un tā tiek uzskatīta par vienu no pasaulē atzītākajām modes balvām, kas atbalsta dizainerus absolventus viņu karjeras sākumposmā. H&M Design Award parāda H&M apņemšanos rūpēties par jaunajiem talantiem un globālās modes nākotni.

Sabīnes Skarules  kolekcijas iedvesma gūta no viņas atmiņām par bērnību Latvijā. Adīšanas tehnika ir vēl no laika, kad Sabīne darināja drēbes kopā ar savu mammu. Viņa tradicionālajam piešķīrusi  jaunu skatījumu: adījumi ar dažāda lieluma valdziņiem, kā arī tradicionālo kostīmu piegrieztnes kontrastā ar izteiktiem un sievišķīgiem piegriezumiem.

“Sabīnes kolekcija bija patiešām brīnišķīga. Tā ir ļoti emocionāla kolekcija, kura patiešām aizkustināja. Tajā ir ļoti dažādi elementi, amata prasme un tehnikas. Tā liek tev gribēt redzēt vairāk,” pauž Anna Sofija Johansone, H&M radošā konsultante.

“Tas ir neticami. Iegūt H&M Design Award ir lielisks sākuma punkts uzsākt savu zīmolu. Šī balva paver iespējas un sniedz man brīvību piepildīt savus sapņus,” saka H&M Design Award 2020 uzvarētāja Sabīne Skarule.

Sabīne pievienojas iepriekšējo gadu uzvarētājiem, kuri ir guvuši starptautiskus panākumus. 2017. gada uzvarētājs Ričards Kvinns (Richard Quinn) patlaban ir viens no aktuālākajiem modes māksliniekiem. Vienā no viņa skatēm Viņas Majestāte Karaliene sēdēja pirmajā rindā, bet Cardi B Parīzē bija tērpusies puķainā tērpā no Kvinna kolekcijas. 2018. gada uzvarētāja Stefana Kuka (Stefan Cooke) kolekcijas tagad ir pieejamas veikalos Dover Street Market, bet 2019. gada uzvarētāja Prija Aluvalia (Priya Ahluwalia) jau ir kļuvusi par paraugu jaunajai pārstrādes kustībai. 

Šī gada žūrijā piedalījās Prija Aluvalia, 2019. gada H&M Design Award uzvarētāja, fotogrāfs Fēlikss Dol Majo (Felix Dol Maillot), Vācijas Glamour žurnāla modes redaktore Veronika Tristama (Véronique Tristam), jauno modes talantu atbalstītājs no Londonas – Harijs Fišers (Harry Fisher), kā arī H&M radošā konsultante Anna Sofija Johansone (Ann-Sofie Johansson) un Margarēta van den Boša (Margareta van den Bosch).

H&M Design Award tika aizsākts 2012. gadā ar vēlmi godināt un atbalstīt jaunos talantus no visas pasaules. Kopš tā laika starptautiskajā konkursā ir piedalījušies vairāk nekā 4000 absolventi un nominēti 160 finālisti. Konkursā H&M Design Award varēja pieteikties gan bakalaura, gan maģistra absolventi no 42 mākslas skolām no 17 valstīm.

Top komentāri

ļuļa
ļ
forša ziņa apsveicu, bet diena tomēr varēja ielikt kādu no dizaineres darbiem. beigu galā balvu par darbiem, nevis seju iedeva.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja