Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Konkursa kārtībā meklē Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas direktoru

Kultūras ministrija (KM) izsludinājusi atklātu konkursu uz Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas (RMDV) direktora amatu, solot bruto mēnešalgu no 1354 līdz 1899 eiro, informēja KM pārstāve Dace Vizule.

Viņa norādīja, ka amata pretendentiem jāiesniedz pieteikumi KM līdz 28. maijam. Informācija par prasībām pretendentiem, pieteikšanās kārtību un iesniedzamajiem dokumentiem pieejama KM tīmekļvietnē, sadaļā Vakances.

Galvenās prasības direktora amata pretendentiem ir atbilstība Izglītības likumā un Bērnu tiesību aizsardzības likumā noteiktajām prasībām, augstākā izglītība, vismaz trīs gadu pedagoģiskā darba pieredze izglītības jomā vai izglītības vadības darbā.

Tāpat no pretendenta tiek sagaidīta vismaz trīs gadu darba pieredze vadošā administratīvajā darbā izglītības vai kultūras institūcijā, teicamas latviešu valodas un labas vismaz divu svešvalodu, tai skaita angļu valodas zināšanas, vēlama darba pieredze projektu vadībā, zināšanas par izglītības iestādes darbību reglamentējošajiem normatīvajiem aktiem, profesionālās izglītības jomu un tās attīstības tendencēm.

Konkursa dalībniekam ir jābūt zināšanām par valsts iestādes finanšu un budžeta vadības principiem, zināšanām par kultūras nozari, īpaši par mākslas un dizaina nozari, izpratnei par profesionālās izglītības iestādes vadību, orientācijai uz rezultātu sasniegšanu, komandas vadības prasmēm un stratēģiskam redzējumam.

Pieteikumā konkursam uz RMDV direktora amatu jāiekļauj pieteikuma anketa, kas pieejama KM tīmekļvietnē, parakstīts dzīvesgājuma apraksts latviešu valodā, izglītību apliecinošu dokumentu kopijas, ja izglītības dokuments vai grāds iegūts ārvalstīs, pievieno Akadēmiskās informācijas centra izziņu par to, kādam Latvijā piešķirtam izglītības dokumentam vai grādam atbilst ārvalstīs iegūtais izglītības dokuments vai grāds.

Tāpat jāiesniedz pretendenta izstrādāts RMDV turpmākās darbības attīstības piedāvājums pieciem gadiem, kurā norādīti tā īstenošanas veidi un līdzekļi, kā arī citi dokumenti, kurus pretendents uzskata par nepieciešamu pievienot.

Pēc Vizules paustā, ņemot vērā, ka KM saņēmusi ilggadējā RMDV direktora Osvalda Zvejsalnieka, kurš mācību iestādē kā pedagogs strādājis jau kopš 1970. gada un kopš 1993. gada ir tās direktors, iesniegumu par darba attiecību izbeigšanu pēc paša vēlēšanās, RMDV direktora amats būs vakants no 1. jūlija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja