Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Kuldīgā sāksies ISSP vakaru lekciju programma par fotogrāfiju

Kuldīgas novada Pelču pilī sestdien, 3. augustā, sāksies Starptautiskā fotogrāfijas vasaras skola (International Summer School of Photography jeb ISSP), kur jaunos fotogrāfus izglītos pasaulē pazīstami fotomeistari, pavēstīja organizatoru pārstāve Liāna Ivete Beņķe.

ISSP laikā ikviens fotogrāfijas interesents ir aicināts uz unikālu lekciju un prezentāciju programmu, kuras ietvaros ik vakaru no 4. – 9. augustam uzstāsies ISSP meistari un uzaicinātie viesi.

Profesionāļu aprindās par Eiropā labāko dēvētajā fotogrāfijas vasaras skolā šogad piedalās 72 fotogrāfi no 24 pasaules valstīm, kas atlases kārtībā guva iespēju piedalīties vienā no sešām meistarklasēm.

Šogad ISSP meistardarbnīcas vada: māksliniece un pasniedzēja Estere Teihmane, kura savos pārlaicīgajos darbos apvieno fotogrāfijas, kolāžas un glezniecības tehnikas; viens no pazīstamākajiem ASV laikmetīgajiem fotogrāfiem Tods Haido; daudzkārtējais World Press Photo un citu balvu laureāts, fotožurnālists Jurijs Kozirevs kopā ar Russian Reporter Magazine fotoredaktoru Andreju Poļikanovu.

Starp viņiem ir arī atzītā Somijas pašportretiste un starptautisku balvu ieguvēja Elina Broterusa; fotogrāfijas kurators un fotogrāmatu speciālists Teuns van der Heidens, kurš vadīs grāmatu taisīšanas darbnīcu; Francijas fotožurnālistikas pionieris Jans Morvans, kas veidojis reportāžas pasaules ietekmīgajiem izdevumiem dažādās konflikta zonās.

Katru vakaru Pelču pilī notiks publiskās lekcijas un radošās tikšanās, uz kurām ISSP organizētāji aicina visus fotogrāfijas interesentus. Lekcijas notiks angļu valodā.

Ieeja – bez maksas

Vairāk informācijas un detalizēta programma ir meklējama šeit:


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja