Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Latgales jaunieši devušies ekspedīcijā meklēt latgaliešu garu

Latgalē līdz svētdienai, 4. septembrim norisināsies ekspedīcija Latgaļīšu goru meklejūt. Tās mērķis ir parādīt reģiona kultūras un sabiedrisko aktivitāšu daudzveidību, portālam Diena.lv pavēstīja projekta rīkotāji.

Ekspedīcijas Latgaļīšu goru meklejūt galarezultāts būs video dienasgrāmata, kas parādīs Latgales kultūrvides daudzveidību un veicinās tās saglabāšanu un attīstību. Ekspedīcijas laikā paredzēts tikties ar organizācijām, biedrībām un vienkāršiem cilvēkiem, tādējādi parādot, cik latgalieši ir radoši, aktīvi un darbīgi cilvēki, kā veido projektus, organizē pasākumus un veido vidi sev apkārt un lepojas ar to.

Ekspedīcijas komanda jau viesojusies Kārsavas novadā, kur tika meklēti Latgales stiprāko ģimeņu pamati. Ar dažādām aktivitātēm projekta dalībnieki viesojušies arī Gaigalavas pusē un Rēzeknē. Līdz nedēļas beigām aktīvie jaunieši vēl būs sastopami Preiļu un Feimaņu novadā, 2.septembrī ekspedīcijas viesosies Kalupē, kā arī Latgales lielākajā pilsētā Daugavpilī un Daugavas lokos. Sestdien ekspedīcija piestās Krāslavas un Dagdas pusē, bet svētdien ekspedīcija noslēgsies pie Ludzas un Ciblas novada jauniešiem.

Projekta īstenošanai nepieciešamo finansējumu ekspedīcijas iniciators un vadītājs Edmunds Kadakovskis ieguva LabieDarbi.lv publiskajā interneta balsojumā jūnijā, ar 7004 balsīm izcīnot pirmo vietu un 1996 latus.

E. Kadakovskis norāda, ka ekspedīcijas maršruta izstrādē un izpētē tika ieguldīts liels darbs. Iegūtais finansējums ir labs sākums „latgaliešu gara meklēšanai”. E. Kadakovskis uzsver, ka ekspedīcija ļaus uz Latgali palūkoties citādām, jauniešu acīm, atkājot Latgales jauniešu degsmi un spējas.

LabieDarbi.lv ir SMScredit.lv un Draugiem.lv sadarbības rezultāts - labdarības projekts ar mērķi finansiāli un mantiski atbalstīt Latvijas iedzīvotāju personīgās attīstības un profesionālās izaugsmes iespējas. Tā ideja ir nodrošināt iespēju talantīgiem, apdāvinātiem, ideju bagātiem, apņēmīgiem un uz izaugsmi orientētiem Latvijas iedzīvotājiem saņemt finansiālu atbalstu viņu individuālo mērķu sasniegšanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja