Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Latvijas Okupācijas muzeja biedrību turpmāk vadīs Dzintra Bungs

Latvijas Okupācijas muzeja biedrību (LOMB), kas pārvalda Latvijas Okupācijas muzeju, turpmāk vadīs Dzintra Bungs, informēja muzejā.

Muzejā pavēstīja, ka izmaiņas LOMB valdē 16. februārī tika nostiprinātas Latvijas Uzņēmuma reģistrā. Bungs par biedrības priekšsēdi ievēlēja LOMB biedru sapulce 30. janvārī. Sapulce ievēlēja arī trīs citus valdes locekļus - finansistu Guntaru Krastu, mākslas vēsturnieku Rihardu Pētersonu un aktrisi un teātra producenti Annu Putniņu. Piektajam valdes loceklim vēsturniekam Oskaram Gruziņam pilnvaru termiņš vēl nebija beidzies.

Bungs tika ievēlēta par priekšsēdi ar biedru balsu vairākumu un nomainīja ilggadējo biedrības vadītāju Valteru Nollendorfu. Viņš vadīja LOMB kopš 2011. gada. Bungs ir ilggadēja LOMB biedre un viena no lielākajiem muzeja ziedotājiem.

Daudzus gadus Bungs muzejā ir vadījusi protokola vizīšu ekskursijas angļu un franču valodā, tai skaitā arī pērn Francijas prezidentam Emanuelam Makronam. Viņa ir arī veidojusi muzeja izstādi Baltiešu aicinājums Apvienotajām Nācijām, kas pērn bija skatāma Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

Bungs ir dzimusi Latvijā 1940. gada 9. oktobrī, piedzīvojusi bēgļu gaitas. Viņa mācījusies Western Reserve universitātes Flora Stone Mather koledžā Klīvlendā, ASV, 1961. gadā ieguvusi bakalaura grādu franču valodā un ķīmijā, bet 1963.gadā - maģistra grādu krievu un romāņu valodās. 1972. gadā Fordham universitātē Ņujorkā Bungs ieguvusi filozofijas doktora grādu romāņu valodās un literatūrā. Viņa ir mācījusies arī Arējās tirdzniecības seminārā Vācu akadēmijā Minhenē.

Savās darba gaitās Bungs ir strādājusi par franču valodas skolotāju un pasniedzēju, tomēr lielākoties viņa ir bijusi saistīta ar starptautisko politiku un drošību kā politikas apskatniece un eksperte. No 1975. līdz 1995. gadam viņa darbojās Radio Brīvā Eiropa Minhenē. Bungs ir apbalvota ar Triju zvaigžņu ordeni.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja