Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Latvijas Radošo savienību padome rīkos bezmaksas konsultācijas radošām personām par nodokļu izmaiņām

Latvijas Radošo savienību padome (LRSP) sadarbībā ar Kultūras ministriju (KM) ir sākusi jaunu programmu ar bezmaksas konsultācijām radošām personām un radošajām savienībām par jautājumiem, kas saistīti ar jaunākajām nodokļu izmaiņām, juridiskiem un grāmatvedības jautājumiem.

Kā informēja LRSP valdes priekšsēdētāja Inga Brūvere, jaunajā programmā konsultācijas tiks sniegtas reizi divās nedēļās grupas semināros platformā Zoom, kā arī rakstiskā veidā, savu jautājumu nosūtot uz e-pasta adresi [email protected], un, specifiskos gadījumos, arī individuālu konsultāciju formā. Līdztekus tiks izveidota biežāk uzdoto jautājumu sadaļa LRSP tīmekļvietnē makslinieki.lv, kur būs atrodamas galvenās atbildes uz tipiskākajiem jautājumiem un situācijām.

Paredzēts, ka konsultācijas sniegs SIA Mensarius, SIA Grāmatvedība biznesam un Finanšu kompānija Mensarius valdes priekšsēdētāja Linda Miezīte ar praktisku pieredzi grāmatvedības uzskaitē maziem un vidējiem uzņēmumiem, biedrībām un pašnodarbinātām personām.

Brūvere norādīja, ka daļa no konsultācijās ietverto tēmu loka radošām personām būs par nodokļu režīmiem un nodokļu nomaksas kārtību, grāmatvedības veikšanu, personas tiesībām un pienākumiem, izvēle starp "pašnodarbinātu personu" un "saimnieciskās darbības veicēju", pašnodarbinātiem prognozēto ienākumu zem 500 eiro mēnesī pieteikšana.

Savukārt radošām savienībām - par kultūras nevalstisko organizāciju (NVO) pienākumiem sociālo iemaksu veikšanā par nepilnas slodzes darbiniekiem, uz uzņēmuma līguma nodarbinātiem, pašnodarbinātajiem, projektos iesaistītām personām un citiem, kā arī par nodokļu likmēm pēc nodokļu reformas un līgumu veidiem, kādus iespējams slēgt ar fiziskām personām.

Pirmais grupas seminārs platformā Zoom notiks 12.maijā plkst. 17.

Biedrība Latvijas Radošo savienību padome (LRSV) ir kultūrpolitikas NVO, kurā ietilpst 11 radošās savienības, kas pārstāv vairāk nekā 3000 individuālo biedru. Padomes biedri ir Latvijas Arhitektu savienība, Latvijas Dizaineru savienība, Latvijas Kinematogrāfistu savienība, Latvijas Komponistu savienība, Latvijas Mākslinieku savienība, Latvijas Rakstnieku savienība, Latvijas Teātra darbinieku savienība, Latvijas Zinātnieku savienība, Latvijas Fotogrāfu savienība un Horeogrāfu asociācija, kā arī Latvijas Rokmūzikas asociācija kā asociētais biedrs.

Padome ir lielākā kultūras nozares NVO, kas pārstāv kultūras nozarē strādājošo profesionālās, sociālās un ekonomiskās tiesības un intereses, ir piedalījusies Radošo personu atbalsta programmas un Jaunrades stipendiju mērķprogrammas izveidošanā, regulāri sadarbojas ar nozares profesionāļiem, KM un Valsts Kultūrkapitāla fondu (VKKF).

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja