Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

LKA audiovizuālās un skatuves mākslas maģistranti aicina iegremdēties meditatīvā instalācijā

Piektdien, 16. jūnijā, no plkst. 16.00 līdz 21.00 Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) Nacionālajā filmu skolā (Elijas iela 17) Audiovizuālās un skatuves mākslas maģistrantūras studenti aicina apmeklēt instalāciju Aktīvais tukšums, interesentiem piedāvājot uz pusstundu iegremdēties audiovizuālā meditācijā un nonākt bezgalīga apziņas klejojuma telpā, informēja LKA pārstāvji.

Instalāciju veidos laikmetīgās dejas iedvesmotas projekcijas un 30 minūšu meditatīva skaņu un vārdu ainava, ko individuāli piedzīvot savās austiņās. Meklējot impulsus psiholoģijā, filozofijā, literatūrā un kvantu fizikā, instalācijas autori aicina uz brīvu klejojumu cauri apziņai, iztaujājot realitātes, tukšuma un sava ķermeņa attiecības.

Ja viss atrodas savstarpējās sakarībās, kur šajā attiecību pinumā atrodamies mēs paši? Vai visi ir viens? Kā ķermenis jūtas tukšumā un kā – attiecībās ar citiem? Kā izmērīt realitāti laikā, kad fiziķi teju pierādījuši materiālās pasaules netveramo dabu?

Horeogrāfiju veidojusi Rūta Pūce sadarbībā ar LKA bakalaura studiju programmas Laikmetīgās dejas māksla studentiem. Video režisors ir Andris Gauja, operators – Andrejs Strokins, montāžas režisore – Inese Tīkmane. Audio režisējusi Anna Paula Pujēna, teksta autore ir Agnese Lipska.

Ieeja LKA Nacionālās filmu skolas Lielajā paviljonā ir bez maksas. Apmeklētāji gaidīti jebkurā laikā 16. jūnijā, sākot ar plkst. 16.00 līdz 21.00. Vienam apmeklējumam jāplāno 30–40 minūtes. Līdzi jāņem savas austiņas un viedtālrunis, kurā atskaņot instalācijas audio celiņu.

Projektu atbalsta Latvijas Kultūras akadēmija, RISEBA un BBrental.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja